Ondernemersbezoek Brasserie ’t oude Raadhuis

Donderdag 13 december zijn we welkom in brasserie ’t Oude Raadhuis Heesch. Een prachtig pand uit 1838, waar vroeger de Burgervader van Heesch zijn werk deed. Tegenwoordig kun je er terecht voor een kopje koffie met iets lekkers, een heerlijke lunch of een smaakvol diner. Aan het roer van de onderneming: Fred Schel en zijn vrouw.

Horeca ligt Fred al jaren nauw aan het hart. ‘In mijn tienerjaren begon ik als DJ bij disco de Dorpsvlegel in Vinkel. Daar leerde ik mijn vrouw Bianca kennen die ook snel achter de bar kwam werken. Ondertussen deed ik een opleiding Bouwkunde waarmee ik een jaar bij de scheepswerf Heessen Shypyards werkte. Toen deed Dorpsvlegel me een aanbod voor een fulltime-baan waar ik geen “nee” tegen kon zeggen.’

Van manager tot eigen bedrijf

De jaren daarop kreeg Fred steeds meer managerstaken toebedeeld: personeelsplanning, inkoop, afspraken met vertegenwoordigers en bruidsparen. ‘Eigenlijk stond ik aan het roer van de Dorpsvlegel,’ zegt hij lachend. ‘Dit voedde onze droom om een eigen bedrijf te starten. Een droom die in 1999 uitkwam toen we eigenaar werden van ons eerste bedrijf. Vervolgens namen we in 2007 het oude Raadhuisje in Heesch over’.

Beste jong ondernemer van Bernheze

Fred: ‘Wederom een sprong in het diepe, maar met ons idee om er een horecazaak van te maken voor lunch-borrel-diner moest dit wel lukken. Zo was ons idee. En het pakte goed uit! In 2009 werden we genomineerd voor de beste jonge ondernemer van Bernheze. Een verkiezing die we uiteindelijk wisten te winnen. Iets waar we nu nog steeds trots op zijn.’  Inmiddels zijn ze alweer 11 jaar ondernemer in ’t Oude Raadhuis en hebben ze al diverse verbouwingen en uitbreidingen gedaan.

We zijn trots op wat we hebben neergezet en hopen nog vele jaren te kunnen ondernemen in ’t Oude Raadhuis.

Wil jij weten hoe smaakvol ondernemerschap er in de praktijk uitziet? Geef je op voor het ondernemersbezoek via events@starterssucces.nl! Naast zijn ondernemersverhaal leidt Fred je graag rond in het 19e-eeuwse pand waar vroeger de Heesche burgemeester zetelde.

Tijd en plaats 

Ondernemersbezoek ’t Oude Raadhuis Heesch

13 december 9.00 – 11.00 uur

@Het Dorp 61, 5384 MB Heesch

Datum
13/12/2018
Locatie
Ondernemersbezoek ’t Oude Raadhuis Heesch
Het Dorp 61
5384 MB Heesch
Ondernemersbezoek ’t Oude Raadhuis Heesch
Het Dorp 61 ,
5384 MB Heesch