Nieuws

Lees hier de laatste nieuwsberichten van Brabant Start.

 • BCB draagt bij aan binnenhalen Beste Binnenstad van Nederland

  BCB draagt bij aan binnenhalen Beste Binnenstad van Nederland

  Breda staat samen met Arnhem in de finale waarbij ze beide kans maken op de titel “Beste Binnenstad van Nederland.” BCB is trots dat zij hebben bijgedragen aan het behalen van deze finaleplaats door leegstand in Breda aan te pakken en door de geboekte successen op dit vlak in o.a. de Boschstraat.

 • Finalisten Startup Award en Business Community Award bekend

  Finalisten Startup Award en Business Community Award bekend

  Roomraccoon, ExRobotics en De Röntgendokters zijn de drie finalisten van de Breda Startup Award 2017. Deze bedrijven hebben het in zich (inter)nationaal het verschil te maken en hebben tevens een hoge omzetpotentie. Zij pitchen dinsdag 14 november a.s. tijdens het finale event bij de Rabobank Breda.

  RoomRaccoon helpt kleine en middelgrote hotels d.m.v. speciaal ontwikkelde software aan meer boekingen en het organiseren van dagelijkse werkzaamheden.

  ExRobotics ontwikkelt Robotica voor explosie gevaarlijke omgevingen. De technologie is uniek in de wereld en de ambitie van ExRobotica is om in deze niche wereldleider te worden.

  De Röntgendokters openden in het voorjaar van 2017 hun eerste diagnostisch centrum in Breda. Hier kunnen patiënten terecht voor o.a. röntgenfoto’s, echo’s, hartfilmpjes en bloedonderzoek. Binnen twee uur is de uitslag van de beeldvormende onderzoeken al bekend.

 • Do's en don'ts wanneer je als ondernemer aan de slag gaat

  Do's en don'ts wanneer je als ondernemer aan de slag gaat

  Als je als zzp'er aan de slag gaat zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten. Zo weet je wellicht dat het slim is om een groot deel van je inkomsten opzij te zetten. Maar weet jij eigenlijk wat nog meer de absolute do's en don'ts zijn wanneer je ondernemer bent?

  Nederland telt 900.000 zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) en dat aantal blijft stijgen. Met de afname van vaste banen gaan meer mensen als zelfstandige aan de slag. Het AD vertelt waar je op moet letten als beginnende éénpitter?

  Ondernemer worden kan vrijwel iedereen. Je maakt een afspraak bij de Kamer van Koophandel, gaat langs en 15 minuten later sta je weer buiten met je btw-nummer in de hand. Ondernemer zijn is een heel ander verhaal. Bij het runnen van je eenmanszaak komt namelijk heel wat kijken. Helemaal als je net begint.

 • Lean Startup helpt starters snel een goede basis te leggen

  Lean Startup helpt starters snel een goede basis te leggen

  Het opstarten van een nieuwe onderneming of de introductie van een nieuw product of nieuwe dienst kost vaak veel tijd en geld. Met de methodieken ‘Lean Startup’ van Eric Ries en ‘Running Lean’ van Ash Maury kunnen deze processen versneld en verbeterd worden. Welke ondernemer wil dat niet?

  “Veel ondernemers zien dat de bestaande managementtechnieken niet passen op de onzekere situatie, die zich bij een startup of de introductie van een nieuw product of dienst voordoet”, vertelt Marijn Mulders, business coach bij OndernemersLift+ en afkomstig van Avans Hogeschool. “Hierdoor wordt er vaak een houding gehanteerd van ‘doe het maar’, waardoor dit meer leidt tot chaos dan succesvolle ondernemingen of introducties. Eric Ries heeft dit zelf mogen ervaren bij zijn eigen startups.”

 • ‘Startups en grootbedrijven kunnen elkaar verder helpen’

  ‘Startups en grootbedrijven kunnen elkaar verder helpen’

  ‘Met welke startups wilt u graag in gesprek komen? Denk daar nog eens goed over na als u naar huis rijdt en leg contact met hen.’ Dat was de tip die Wobine Buijs, burgemeester van Oss en bestuurslid van OndernemersLift+, meegaf aan de CEO’s uit Noordoost-Brabant.

  Een aantal van hen was op 9 oktober aanwezig bij de CEO-meeting in “THREE-SIXTY” in Veghel, georganiseerd door AgriFood Capital en OndernemersLift+. De aanwezigen kregen tijdens deze bijeenkomst een aantal pitches voorgeschoteld van innovatieve startups op het gebied van agrifood.

 • GS Noord-Brabant willen tien miljoen euro voor nieuw startersfonds

  GS Noord-Brabant willen tien miljoen euro voor nieuw startersfonds

  De Gedeputeerde Staten (GS) hebben besloten aan Provinciale Staten (PS) voor te stellen om een valorisatiefonds op te richten voor de financiering van innovatieve beginnende bedrijven. GS willen via dit fonds tien miljoen euro beschikbaar stellen voor leningen. Daarnaast willen GS samen met partners een valorisatieprogramma voor heel Brabant inrichten voor de ondersteuning van startup-bedrijven.

  Het fonds en het programma moeten de ondersteuning van startups voor heel Brabant voortzetten na afloop van de regionale valorisatieprogramma's.

 • Sparren over je eigen onderneming

  Sparren over je eigen onderneming

  Elke startende of net begonnen ondernemer loopt tegen veel dezelfde vragen aan in het ondernemerschap. “Zoals vraagstukken over verdienmodel en rond marketing en sales”, vertelt Farid Darkaoui van Business Coach Breda, dat ondernemers gratis verder helpt.

  Meer dan duizend Bredase ondernemers hebben de laatste vier jaar in een of andere vorm al hulp gekregen van Business Coach Breda, een door de gemeente Breda geïnitieerd initiatief. “We helpen ze in een of meerdere gesprekken verder in het professioneel ondernemerschap, zodat ze niet meer aan het voortmodderen zijn.”

 • Boekentip: Babe You Got This

  Boekentip: Babe You Got This

  Steeds meer vrouwen zijn op jonge leeftijd al heel succesvol. Zowel op zakelijk gebied als in hun privéleven. Misschien vraag je jezelf weleens af wanneer jij al die successen gaat bereiken. Emilie Sobels (29) en Martje Haverkamp (23), beiden succesvol onderneemster, vroegen meer dan 20 inspirerende en succesvolle vrouwen om advies. In dit boek lees je alles over het opbouwen van het juiste netwerk, het combineren van ambities met een sociaal leven zonder helemaal gek te worden, en het bereiken van doelen door het inzetten van je krachten.

  Het boek is o.a. verkrijgbaar in de boekhandel en op bol.com.

 • Jeroen Nieuwstad van Think Online op website De Ondernemer

  Jeroen Nieuwstad van Think Online op website De Ondernemer

  Jeroen Nieuwstad van online marketing bureau Think Online BV en deelnemer van onze Groei- Ondernemers Challenge, stond onlangs met een artikel op de website van De Ondernemer. Door een jaar geleden drastisch het roer om te gooien verloor Jeroen een aantal klanten. Het leverde hem uiteindelijk wel een verdubbeling van de omzet op.

  Hoe Think Online B.V. groeide door een stap terug te doen

  Door het roer drastisch om te gooien verloor Jeroen Nieuwstad met zijn online marketingbureau Think Online BV een aantal klanten. Maar het leverde hem in een jaar tijd wél meer omzet op.

 • Banen dankzij Groei- Ondernemers Challenge Breda

  Banen dankzij Groei- Ondernemers Challenge Breda

  Het project Groei- Ondernemers Challenge in Breda heeft gezorgd voor maar liefst 83 nieuwe banen en projecten. Van november 2016 tot juni 2017 werden 10 geselecteerde Bredase Startups begeleid in een snelle en toekomstbestendige groei van hun bedrijf. Sportmarketing bureau Sport76 was de winnaar van de eerste challenge. De tweede challenge is afgelopen mei van start gegaan.

  Het hele artikel over onze Groei- Ondernemers Challenge wat werd geplaatst op NU.nl kun je hier terug lezen. Wil je meer informatie over de Groei- Ondernemers Challenge? Mail ons: info@businesscoachbreda.nl.

 • OndernemersLift+ start gastlocatie in Udense Ideeënfabriek

  OndernemersLift+ start gastlocatie in Udense Ideeënfabriek

  Naast vestigingen in 's-Hertogenbosch en Oss en een gastlocatie in Boxmeer heeft OndernemersLift+ sinds 6 september ook een gastlocatie in Uden. Startende ondernemers uit de regio Uden kunnen hier op afspraak terecht voor gesprekken met hun businesscoaches en andere adviseurs. In het bijzijn van wethouder economische zaken Gijs van Heeswijk van de gemeente Uden is de gastlocatie in De Ideeënfabriek in Uden officieel in gebruik genomen.

  Startende ondernemers uit de regio Uden kunnen hier op afspraak terecht voor gesprekken met hun businesscoaches en andere adviseurs.

  In het bijzijn van wethouder economische zaken Gijs van Heeswijk van de gemeente Uden is de gastlocatie in De Ideeënfabriek in Uden officieel in gebruik genomen. “De gemeente Uden telt jaarlijks honderden startende ondernemers. Daarom zijn wij blij dat OndernemersLift+ nu ook een landingsplek in Uden heeft. In De Ideeënfabriek zitten ze bovendien in een creatieve omgeving, waar veel jonge, startende bedrijven zijn gevestigd”, vertelt Van Heeswijk. “Dit is een welkome aanvulling voor het bevorderen van het ondernemersklimaat in Uden. Het mooie van OndernemersLift+ is dat ze innovatieve bedrijven de kans geven om zich verder te ontwikkelen. Veel banken durven aan zulke bedrijven geen leningen te verstrekken.”

 • Van nul naar 26 mensen onder contract in vier jaar, ondersteuning aan ondernemers werkt

  Van nul naar 26 mensen onder contract in vier jaar, ondersteuning aan ondernemers werkt

  Startende ondernemers de kans geven om door te groeien. Van eenmansbedrijf naar een bedrijf mét personeel. Bij StartersCentra West-Brabant zorgen ze voor ondersteuning aan startende ondernemers in de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht. En ze hebben het druk. En de een volgende stap te kunnen zetten in de plannen hebben de gemeenten nu een convenant getekend.

 • Meld je nu aan voor Business Academy editie 2017

  Meld je nu aan voor Business Academy editie 2017

  Business Coach Breda organiseert dit najaar weer met een krachtig en transformationeel programma om als ondernemer tot bloei te komen. Het programma bestaat uit diverse interactieve masterclasses en bootcamps waarmee je je bedrijf naar een ander level kunt tillen. Leer van toppers uit het bedrijfsleven, kom in contact met collega-ondernemers en deel kennis en ervaringen met elkaar!

  Groei jij dit najaar naar het volgende level? Business Academy Breda heeft een krachtig en transformationeel programma ontwikkeld waarmee jij dit seizoen tot bloei komt, bestaande uit bootcamps en masterclasses. Schrijf je in en leer wat écht werkt voor jou en je onderneming!

  Bekijk de video’s van vorig jaar!
  – Lody Trepels vertelt wat Business Academy voor hem betekende!
  – Hoe ziet jouw ideale klant eruit?

 • Startende ondernemers in Zuidwest-Brabant willen meer vrijheid

  Startende ondernemers in Zuidwest-Brabant willen meer vrijheid

  Bijna de helft van de startende ondernemers in Zuidwest-Brabant geeft aan dat zij voornamelijk een eigen bedrijf starten om meer vrijheid voor zichzelf te creëren. Dit blijkt uit onderzoek van startersdagen.com onder de starters die een startersdag in Zuidwest-Brabant hebben bezocht afgelopen jaar (evaluatie Startersdagen.com, juni 2017). Verdere beweegredenen die genoemd worden zijn de noodzaak na ontslag, een gat in de markt zien of extra inkomsten willen genereren.

  De gemeenten in Zuidwest-Brabant zetten zich samen met het StartersCentra West-Brabant in om het ondernemerschap in de regio’s te stimuleren. Met hetzelfde doel organiseert Startersdagen.com in samenwerking met de Rabobank en StartersCentra West-Brabant op donderdag 21 september een gratis startersdag in Bergen op Zoom. Deze avond is bedoeld voor starters en eigenaren van een bedrijf tot drie jaar oud of oriënterende starters.

 • Gemeenten zetten zich gezamenlijk in voor de groei van ondernemerschap in West-Brabant

  Gemeenten zetten zich gezamenlijk in voor de groei van ondernemerschap in West-Brabant

  De wethouders Ad Coppens (Bergen op Zoom) Hans Verbraak (Roosendaal), Hans de Waal (Woensdrecht) en Marijke Vos (Steenbergen) stapten op maandag 11 september gezamenlijk op een 4-persoons step bij Cubicco in Bergen op Zoom. Dit was het startsein voor de samenwerking om het ondernemerschap in de regio te stimuleren en deze boodschap uit te dragen richting de regio en de provincie. De wethouders ondertekenden op deze dag een convenant met de StartersCentra West-Brabant.

  Ondernemerschap is belangrijk voor de economie in de regio. Het is daarbij essentieel om startende ondernemers de juiste tools te geven zodat ze kunnen groeien en hun doelstellingen kunnen realiseren. Met de ondertekening van dit convenant met de StartersCentra West-Brabant onderstrepen de gemeenten dit belang.

 • De Eindhovense Zaak van start

  De Eindhovense Zaak van start

  Op maandag 11 september 2017 vond de officiële start van de Eindhovense Zaak plaats in het gebouw van de Kamer van Koophandel. De Hogeschool Fontys, het Ondernemersklankbord en het Zelfstandigenloket Eindhoven (gemeente Eindhoven) ondertekende hiervoor een samenwerkingsovereenkomst.

  Voor (ex-)ondernemers in zwaar weer

  De Eindhovense Zaak biedt (ex-)ondernemers gratis (tijdelijk) hulp bij het op orde brengen van de boekhouding wanneer zij niet meer de middelen hebben om dit te laten doen. Studenten van de Hogeschool Fontys met een financiële economische, fiscale of commerciële achtergrond bieden deze ondersteuning. De studenten werken daarbij samen met ervaren oud-ondernemers van het Ondernemersklankbord. Het Zelfstandigenloket Eindhoven beoordeelt welke ondernemers in aanmerking komen voor hulp van De Eindhovense Zaak, om zo oneerlijke marktconcurrentie te voorkomen.

 • Een geldboek voor ondernemers

  Een geldboek voor ondernemers

  De overgrote meerderheid van ondernemers in Nederland vindt het (zeer) belangrijk zelf over voldoende financiële kennis te beschikken (KvK-Onderzoek Grip op de Tent, december 2016). Ongeveer de helft van alle ondernemers in Nederland is onzeker over de eigen financiële kennis. Ruim de helft van de zzp’ers (52%) en bijna twee derde van de mkb’ers (62%), is in de afgelopen 3 jaar geconfronteerd geweest met een ongewenste financiële situatie. Toch blijkt dat 44% niemand bij geldzaken, administratie en belastingen betrekt. Met het Geldboek voor Ondernemers biedt de KvK een middel voor ondernemers om hun basiskennis van geldzaken te vergroten. 

  Download hier het Geldboek voor Ondernemers 2017

 • Zwangere zelfstandigen krijgen uitkering met terugwerkende kracht

  Zwangere zelfstandigen krijgen uitkering met terugwerkende kracht

  Na ruim tien jaar procederen is het dan toch gelukt om een uitkering af te dwingen voor vrouwelijke zzp'ers die tussen 2004 en 2008 een kind kregen. 17 duizend vrouwelijke ondernemers waren zwanger in de periode dat Nederland geen regeling had. 

  De Centrale Raad van Beroep (CRvB) heeft donderdag besloten dat het UWV drie vrouwen die een zaak waren gestart met terugwerkende kracht een uitkering moet geven. Volgens de hoogste rechter op het gebied van sociale zekerheid hebben zij op grond van het VN-Vrouwenverdrag recht op een bevallingsverlof met een inkomen.

 • Iedere startende ondernemer verdient vakkundige ondersteuning

  Iedere startende ondernemer verdient vakkundige ondersteuning

  De regio Eindhoven staat wereldwijd bekend om zijn innovatieve hightech bedrijven. Maar daarnaast telt deze regio ook veel reguliere bedrijven die niet actief zijn in de technologie. Tot voor kort was onduidelijk waar deze ondernemers zoal terecht konden met hun vragen. Daarom heeft bedrijfskunde MER-student Mathijs Leenen van Fontys Hogescholen, in opdracht van de gemeente Eindhoven en Kamer van Koophandel, onderzoek gedaan naar startersorganisaties zonder winstoogmerk in Zuidoost-Brabant.

  Mathijs presenteerde zijn onderzoek tijdens het event ‘Ontmoeten, elkaar vinden en verbinden’ bij de Kamer van Koophandel in Eindhoven. Dit event werd georganiseerd door gemeente Eindhoven, Brabant Start en MKB Doorstart, in samenwerking met Kamer van Koophandel, Zelfstandigenloket Eindhoven en Provincie Noord-Brabant. “In totaal zijn er in de regio Eindhoven zo’n twintig initiatieven zonder winstoogmerk actief, waar startende ondernemers met het grootste deel van hun vragen terecht kunnen”, aldus Leenen. “Het doorverwijzen van de juiste vraag naar het juiste initiatief zorgt ervoor dat ook deze starters geholpen worden.”

 • Gilde Plus: leren, werken, elkaar versterken

  Gilde Plus: leren, werken, elkaar versterken


  Parktheater Eindhoven en Buzzychain slaan de handen ineen met een nieuw initiatief: Gilde Plus. Een broedplaats waar werken en leren centraal staan en waar werkzoekenden, ondernemers en zzp’ers elkaar onder deskundige begeleiding gaan versterken.

  De gilden in een modern jasje

  Gilde Plus leunt op het middeleeuwse principe van de gilden, maar dan in een modern jasje. Vroeger werden leerlingen door de gildemeesters geschoold in een ambacht, opgeleid tot gezel en daarna klaargestoomd voor de meesterproef. Gilde Plus gaat ook uit van leren én werken, maar dan in uiteenlopende richtingen. Van oud naar jong en omgekeerd, door ‘cross-overs’ tussen de verschillende functies en door de mogelijkheden van Gilde Plus-leden.

 • Hoe nu verder met de Wet DBA?

  Hoe nu verder met de Wet DBA?

  Wiebes spreekt wéér met de Kamer over schijnzelfstandigheid. Zzp'ers hebben zo hun eigen ideeën over de wet.

  Zeven keer legde staatssecretaris Eric Wiebes (financiën) in de Tweede Kamer uit dat de nieuwe zzp-wet tegen schijnzelfstandigheid deugt. Maar de praktijk vertelt iets anders. Veel werkgevers en zzp'ers worstelen ermee. Vandaag is debat nummer acht. Kamerleden, maar ook bedrijven en zzp'ers willen weten: hoe nu verder?

  Daar heeft Denis Maessen, voorzitter van het Platform voor Zelfstandige Ondernemers (PZO) wel een antwoord op: de Verklaring Zelfstandige Ondernemer, een verklaring die zzp'ers alleen ondertekenen als ze bewust voor het ondernemerschap en alle bijbehorende risico's kiezen.

  Worden ze plots ziek, dan zorgen ze dus zelf voor inkomen. Gaan ze met pensioen, dan hebben ze gespaard voor hun oude dag - of niet. En het grootste verschil met nu: oordeelt de fiscus dat ze onterecht als ondernemer staan geregistreerd, dan draaien ze alleen op voor de boetes en naheffingen die volgen. "Wat meer verharding is niet erg. We moeten die schemerzone uitdunnen", zegt Maessen, die het plan bedacht samen met Stichting ZZP Nederland en de vereniging Zelfstandigen Bouw.

 • Tweede editie Groei-Ondernemers Challenge gestart!

  Tweede editie Groei-Ondernemers Challenge gestart!

  Onlangs ging in Breda de tweede Groei-Ondernemers Challenge van start. 

  Tien Bredase ondernemers worden tijdens deze challenge begeleid naar een snellere en degelijke groei van hun bedrijf.

  Het bedrijf dat het hardst groeit, is de winnaar.

  De winnaar van de eerste challenge wordt bekend gemaakt tijdens het internationale tennistoernooi Breda Future (24 juni – 2 juli 2017).

  http://businesscoachbreda.nl/tweede-editie-van-de-groei-ondernemers-challenge-is-gestart/

   

 • Digitale tools bieden starters een steun in de rug

  Digitale tools bieden starters een steun in de rug

  Naast persoonlijke contacten met starters maken startersorganisaties steeds meer gebruik van digitale tools om beginnende ondernemers te helpen en ondersteunen. Tijdens de kennisworkshop 'Help je klanten met digitale tools' van Brabant Start in Veghel gaven diverse professionals op 10 mei uitleg over de mogelijkheden en toepassingen van digitale tools.

  Eén van de organisaties die doelbewust heeft gekozen voor 'digital first' is de Kamer van Koophandel (KvK). 'In 2012 hebben wij vanuit de overheid de opdracht gekregen om landelijk één organisatie te vormen', vertelt Gé Gijsen, e-adviseur ondernemersondersteuning bij KvK Nederland. 'Tot die tijd hadden wij een groot aantal regionale afdelingen. Inmiddels telt de KvK nog vijf fysieke ondernemerspleinen in vijf regio's. Daarnaast bieden we een groot aantal diensten en informatie digitaal aan.

 • Ondernemers Challenge: Zeven banen erbij na weekendje brainstormen

  Ondernemers Challenge: Zeven banen erbij na weekendje brainstormen

  BREDA - Zet tien ondernemers die hun startfase net voorbij zijn een weekendje bij elkaar en hop: zeven banen gecreëerd. En dat is alleen het resultaat van dit weekend in de Groei Ondernemers Challenge.

  Het is een initiatief van de gemeente Breda. De gedachte achter deze Challenge? “Er zijn genoeg programma’s voor starters, maar niet voor deze doelgroep”, geeft wethouder Boaz Adank aan.

  Eind vorig jaar startte Breda met de pilot en inmiddels is de tweede groep van ondernemers begonnen. De resultaten zijn meer dan hoopgevend, al wil Farid Darkaoui van Business Coach Breda geen exacte cijfers geven. “Maar het aantal banen is met veel meer dan 50% toegenomen in de eerste groep”, zegt hij met een grote glimlach.

 • ‘Ondernemerscafé behandelt praktische problemen van startende ondernemers’

  ‘Ondernemerscafé behandelt praktische problemen van startende ondernemers’

  De Ondernemerscafés die Startersmarktplaats Veghel-Uden-Schijndel drie keer per jaar houdt, zijn al enkele jaren erg succesvol. Tijdens deze informele bijeenkomsten, die toegankelijk zijn voor zowel startende als bestaande ondernemers, worden uiteenlopende onderwerpen besproken die interessant zijn voor (startende) ondernemers.

  ‘Op het moment dat we de uitnodigingen voor het Ondernemerscafé de deur uit doen, krijgen we vaak direct respons van mensen. Er is dus veel animo’, vertelt bestuurslid Ellen van Schijndel van Startersmarktplaats Veghel-Uden-Schijndel. ‘Via dit regionale initiatief krijgen startende ondernemers de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier collega-ondernemers te ontmoeten en waardevolle informatie voor een succesvolle start van hun bedrijf uit te wisselen.’

  Startersmarktplaats is voortgekomen uit ReVUS, het economisch samenwerkingsverband tussen de gemeenten Veghel, Uden en Schijndel. Toen zij in 2012 ook activiteiten voor startende bedrijven wilden gaan organiseren, haakte ook Rabobank Uden Veghel aan. 'Met name de ideële gedachte om startende ondernemers op weg te helpen sprak ons aan', legt Van Schijndel uit, die in het dagelijks leven werkzaam is als accountmanager MKB bij Rabobank Uden Veghel. Daardoor voelt zij een sterke verbondenheid met Startersmarktplaats ‘In mijn werk ontmoet ik veel startende ondernemers en ik zie met welke problemen zij te maken hebben. De onderwerpen die aan bod komen tijdens de Ondernemerscafés zijn daarom voor een groot deel gebaseerd op zaken waar wij in de praktijk tegenaan lopen. Vervolgens gaan wij op zoek naar sprekers, die hierover een verhaal kunnen vertellen.’

 • ZZP'ers in middelgrote en plattelandsgemeenten

  ZZP'ers in middelgrote en plattelandsgemeenten

  In het onderzoek van Platform31 in opdracht van KING wordt de positie van zzp’ers in middelgrote en plattelandsgemeenten geschetst: een tot nu toe onderbelichte groep. Er is gekeken naar wat voor zzp’ers er in deze gemeenten te vinden zijn en hoe deze zzp’ers zichzelf hebben georganiseerd om, bijvoorbeeld, hun behoeften en belangen onder de aandacht te brengen bij de gemeente (of andere partijen). Daarnaast is onderzocht welke rol de gemeente inneemt (of in zou moeten nemen) en hoe de beleidsagenda, beleidspraktijk- en uitvoeringspraktijk gericht op zzp’ers er in middelgrote gemeenten en plattelandsgemeenten uitziet. Het onderzoek geeft inzicht in de vraag wat de middelgrote en plattelandsgemeenten kunnen (of moeten) doen om de in hun gemeente werkende (en wonende) zzp’ers (beter) te faciliteren.

 • Goede begeleiding starters draagt bij aan economische groei

  Goede begeleiding starters draagt bij aan economische groei

  Hoe wordt een starter een groeiondernemer? Dat was één van de vragen die aan bod kwam tijdens de bijeenkomst ‘Samen voor starters in West-Brabant’ op 23 november georganiseerd door Brabant Start. Tientallen vertegenwoordigers van gemeenten en startersinitiatieven leverden allemaal een bijdrage aan deze bijeenkomst in het kantoor van Rabobank West-Brabant Noord in Etten-Leur.

 • Win-winsituaties bij kennisworkshop: Leer van je klant én elkaar!

  Win-winsituaties bij kennisworkshop: Leer van je klant én elkaar!

  In het Ondernemershuis in Tilburg hebben op 3 november zo’n dertig vertegenwoordigers van startersinitiatieven (organisaties die starters begeleiden) de kennisworkshop ‘Leer van je klant én elkaar!’ bezocht.

  Tijdens deze bijeenkomst vertelden startende ondernemers Jorinde van ‘t Zelfde (La Même Chose), Richard Bergmans (Briter) en Daphne Stet (Kantoorhelden) over de startperiode van hun eigen onderneming. Daarbij werd ook de rol van startersinitiatieven uitgebreid besproken.

 • Veel positieve energie bij eerste Regiobijeenkomst in Veghel

  Veel positieve energie bij eerste Regiobijeenkomst in Veghel

  De eerste regiobijeenkomst van Brabant Start op 20 oktober in De Verspillingsfabriek in Veghel is succesvol verlopen. Met diverse nieuwe contacten en veel positieve energie keerden de vertegenwoordigers van de verschillende startersinitiatieven uit Noord-Brabant na de interactieve bijeenkomst huiswaarts.