Nieuws

Lees hier de laatste nieuwsberichten van Brabant Start.

 • Online betalen worden nog veiliger

  Online betalen worden nog veiliger

  Online transacties met creditcards worden veiliger. In september 2019 gaat de beveiligingsstandaard EMV 3DS (3D secure) in werking. Deze standaard moet online betalingsfraude tegengaan. Uit onderzoek van Mastercard blijkt dat weinig Europese online verkopers op de hoogte zijn van de nieuwe beveiligingsrichtlijn. Hoe ver ben jij met het beveiligen van digitale transacties?

 • E-book duurzaam vooruit: Er zit business in duurzaamheid

  E-book duurzaam vooruit: Er zit business in duurzaamheid

  Bespaar geld door beter om te gaan met energie en materialen. Onderscheid je in de markt én win betekenis voor je klanten en maatschappij. Op de website van de KvK kun je het gratis e-book downloaden dat je informatie geeft, een stappenplan en praktijkvoorbeelden.

 • De overtuigende elevator pitch

  De overtuigende elevator pitch

  Met een pitch leg je een eerste contact met anderen. Bijvoorbeeld bij het netwerken of een verkooppresentatie. Een elevator pitch is een kort en bondig verhaal met een krachtige opening. Je vertelt kort wie je bent en wat je voor de ander kunt betekenen. Het is een introductie, een uitnodiging voor een vervolg. Maar hoe maak jij dé pitch

 • Inkomen als je niet kunt werken

  Inkomen als je niet kunt werken

  Of het nou griep is of langdurige arbeidsongeschiktheid. Als je ziek bent mis je inkomsten. Heb je daarvoor een verzekering? Er zijn ook alternatieven zoals schenkkringen. Bekijk de verschillende mogelijkheden.

 • Met deze 3 apps bespaar je als ondernemer tijd

  Met deze 3 apps bespaar je als ondernemer tijd

  Wil je als ondernemer een hoop tijd besparen? Maak dan gebruik van onderstaande apps die hulp bieden bij verschillende zaken waar je als ondernemer mee te maken krijgt.

 • Belangrijke data voor ondernemers in 2019

  Belangrijke data voor ondernemers in 2019

  Vrije dagen, feestdagen, nieuwe wetten en data die je kunt gebruiken voor je marketing: dit zijn belangrijke data voor startende ondernemers in 2019.

 • Overheid laat zzp’ers in geldnood vaak in de kou staan

  Overheid laat zzp’ers in geldnood vaak in de kou staan

  De Nederlandse overheid laat zzp’ers met schulden in de steek. Door weeffouten in de schuldhulp voor ondernemers krijgt een aanzienlijk deel van de zzp’ers in geldnood geen schuldhulpverlening. Terwijl de wet voorschrijft dat gemeenten inwoners in financiële nood moeten helpen.

  Uit een inventarisatie door de Volkskrant en de Groene Amsterdammer blijkt dat 24 van de 44 grootste gemeenten geen schuldhulpverlening aan zzp’ers verlenen. De 24 gemeenten sturen zzp’ers in geldnood door naar een andere regeling, in de veronderstelling dat het probleem daarmee is opgelost. Maar niet alle hulpbehoevende ondernemers komen in aanmerking voor het zogeheten bbz, oftewel ondernemersbijstand.

 • Nieuw btw-nummer in 2020 voor alle eenmanszaken

  Nieuw btw-nummer in 2020 voor alle eenmanszaken

  Zo'n 1,3 miljoen eenmanszaken in Nederland krijgen vóór 1 januari 2020 een nieuw btw-identificatienummer van de Belastingdienst. Dit nieuwe nummer heeft geen koppeling meer met het BSN-nummer (burgerservicenummer).

  De afgelopen jaren is onder andere door privacybescherming en identiteitsfraude weerstand gerezen tegen het gebruik van het BSN in het btw-nummer van eenmanszaken. De Autoriteit Persoonsgegevens gaf eerder dit jaar aan dat het opnemen van het BSN in het btw-nummer privacygevoelig, onwenselijk en onrechtmatig is. Zij oordeelde dat er een ander systeem moet komen.

 • Doe-test-tweak-repeat

  Doe-test-tweak-repeat

  Doe-test-check, repeat. Dat is dé manier om te starten vanuit wat je klanten willen. En niet: vanuit wat jij wil verkopen. Durf jij snel de markt te verkennen met je idee of prototype?

   

 • Jonge ondernemers: over voordelen en vooroordelen

  Jonge ondernemers: over voordelen en vooroordelen

  Jong ondernemen is in. In 2017 waren er in Nederland maar liefst 2273 minderjarige ondernemers. Wat maakt ondernemen zo aantrekkelijk  voor jongeren? Berna (23), Thomas (19) en Jonathan (22) vertellen over hun ervaringen.

  Succes onder je 25ste volgens...

  Berna Lisa Okue (23)
  Ondernemer sinds haar 16de. Ze heeft 3 bedrijven: Webshop Womens Favorites, multimedia vormgevingbedrijf Inspire your Lifestyle Productions en ze is influencer bij The Brown Velvet.

  Thomas Lijten (19)
  Ondernemer sinds zijn 15de.  Zijn bedrijf: ijssalon Daisy’s in Veenendaal.

  Jonathan van der Brink (22)
  Ondernemer sinds zijn 17de. Zijn bedrijven: Van den Brink IT en E-schedule.

  Ikgastarten sprak met Berna, Thomas en Jonathan over hun start. Ga direct naar hun 3 gouden tips (onderaan) of lees het hele ervaringsverhaal hieronder. 

 • Een bedrijfsplan in 10 stappen

  Een bedrijfsplan in 10 stappen

  Veel startende ondernemers hebben moeite met het schrijven van een bedrijfsplan, ook wel ondernemingsplan of businessplan genoemd. Hoe blijf je volledig zonder te veel uit te weiden? Ga aan de slag met de richtlijnen van het Sequoia-principe: een bedrijfsplan in 10 stappen.

 • 10 Onmisbare verzekeringen voor startende ondernemers

  10 Onmisbare verzekeringen voor startende ondernemers

  Het is belangrijk om niet alleen jezelf te verzekeren, maar ook je bedrijf. Als ondernemer zijnde doen er zich allerlei risico’s voor en dus is het belangrijk om jezelf goed te verzekeren. Nu zie je, door de verschillende verzekeringen die er bestaan, vaak de bomen het bos niet meer. In dit artikel vertellen we je welke verzekeringen je als beginnend ondernemer nodig hebt.

 • OndernemersLift+ helpt AvL Motion met aanvraag lening bij Brabant Start Up Fonds (BSF)

  OndernemersLift+ helpt AvL Motion met aanvraag lening bij Brabant Start Up Fonds (BSF)

  Het Westerbeekse bedrijf AvL Motion heeft een asperge-oogstrobot ontwikkeld waarmee asperges autonoom kunnen worden geoogst, zonder menselijke inspanningen. Met ondersteuning van OndernemersLift+ heeft het bedrijf met succes een lening aangevraagd bij het Brabant Startup Fonds (BSF).

 • Trends en tips voor 2019

  Trends en tips voor 2019

  Waar liggen in 2019 jouw ondernemerskansen? Welke trends kun je vertalen naar je bedrijf of product? Drie bekende trendwatchers geven voor de KVK hun voorspelling:

  • Koppel je missie aan tijdsgeest - Christine Boland
  • De baas van morgen is een allround coach - Jan Latten
  • Doe alleen iets met de trends die bij je passen - Hilde Roothart
 • Dit zijn de belangrijkste veranderingen voor ondernemers voor 2019

  Dit zijn de belangrijkste veranderingen voor ondernemers voor 2019

  De overheid voert ieder jaar nieuwe wetswijzigingen door. Van nieuwe belastingmaatregelen tot bijtelling en aftrekposten. Ik ga starten zet de belangrijkste voor ondernemers per 1 januari 2019 op een rij.

  • Nieuw belastingstelsel
  • Dividendbelasting
  • Vennootschapbelasting
  • Auto belasting
  • Lagere percentages aftrekposten
  • BTW verhoging lage tarief van 6% naar 9%
  • Minimumloon 2019
  • Inkomensafhankelijke bijdrage (Zvw)

  Lees het volledige artikel

 • Gunstige vooruitzichten voor 2019

  Gunstige vooruitzichten voor 2019

  In december presenteerde de Rabobank de sectorprognoses voor 2019. De vooruitzichten zijn gunstig. In de meeste branches is er meer vraag naar goederen en diensten. De toegevoegde waarde van Nederlandse bedrijven zal het komend jaar verder toenemen. Voldoende kansen voor ondernemers dus. 

  Bekijk de sectorprognose voor 2019 van de Rabobank

 • Aanmelden voor KvK Startersdag

  Aanmelden voor KvK Startersdag

  De volgende editie van de KVK Startersdag komt er weer aan. Om ook dit jaar weer een groot succes van dit unieke evenement te maken, kunnen organisaties zich vanaf nu weer aanmelden voor de edities van 2019 op zaterdag 16 maart (Amsterdam, Arnhem, Breda), 22 juni (Den Haag, Eindhoven, Utrecht) en 2 november (Groningen, Rotterdam, Utrecht).

  In 2019 worden er 18.000 bezoekers verwacht, verdeeld over de drie edities. Ben je bereid je kennis van het ondernemen en expertise vanuit jouw vakgebied te delen? Dan ziet de KvK je graag als partner op deze Startersdag! 

  Bekijk de terugblik van de startersdag van afgelopen jaar. 

 • Kamerbrief voortgang uitwerking maatregelen 'werken als zelfstandige'

  Kamerbrief voortgang uitwerking maatregelen 'werken als zelfstandige'

  De Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA) wordt aangepast. Deze tweede voortgangsbrief informeert over de stappen die de afgelopen maanden zijn genomen en de stand van zaken.

  De brief is van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de staatssecretaris van Financiën en mede namens de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat.

  Klik hier om de volledige kamerbrief te downloaden.

 • 4 op de 10 zzp’ers vijf jaar na start nog zzp’er

  4 op de 10 zzp’ers vijf jaar na start nog zzp’er

  In de periode 2008-2010 zijn er ruim 650 duizend zzp’ers gestart. Na één jaar was 69 procent van deze startende zzp’ers nog altijd actief als zzp’er. Na twee jaar was dit 57 procent en na vijf jaar was dit verder afgenomen tot 42 procent. Een klein deel van de starters, 4 procent, ging personeel in dienst nemen. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over loopbanen van startende zelfstandigen.

 • 11 tips voor een ijzersterke pitch

  11 tips voor een ijzersterke pitch

  Je staat voor een zaal vol met mensen, voor een klein groepje of één persoon. Waarschijnlijk heb je al wel vaker moeten pitchen en elke keer leer je er weer van, maar wat maakt een pitch nou een top pitch? In dit artikel geven we je een aantal tips die je pitch ijzersterk maken. 

 • Inschrijving Business Academy Breda geopend

  Inschrijving Business Academy Breda geopend

  leer wat écht werkt voor je onderneming!

  Groei jij dit voorjaar naar het volgende level? Bij de Business Academy Breda hebben ze een krachtig en transformationeel programma ontwikkeld waarmee jij dit jaar tot bloei kan laten komen, bestaande uit workshops en masterclasses. Schrijf je in voor de Business Academy Breda en leer wat écht werkt voor jou en je onderneming!

 • Een jaarrekening opstellen: waarop moet je letten?

  Een jaarrekening opstellen: waarop moet je letten?

  Het opstellen van een jaarrekening is voor ondernemers met bepaalde rechtsvormen (of hun accountants) verplichte kost. In deze checklist lees je wat hierbij komt kijken: de jaarrekening opstellen: waarop moet je letten?

 • Algemene voorwaarden opstellen: wanneer relevant?

  Algemene voorwaarden opstellen: wanneer relevant?

  Gefeliciteerd met je nieuwe opdracht! Hebben jullie onderling duidelijke afspraken gemaakt? En vastgelegd wat je vergoedt als er iets misgaat? Niet nodig, zeg je? Jullie vertrouwen elkaar blind? Dat kan zakelijk gezien onverstandig zijn. Verzekeraar Interpolis legt uit waarom algemene voorwaarden onmisbaar zijn en hoe jij deze op de juiste manier gebruikt. 

 • 'Regel het voordat je dood gaat'

  'Regel het voordat je dood gaat'

  Aniel Autar, notaris en ondernemersadviseur bij Kooijman Autar Notarissen: "ik ken een café dat 30 jaar lang heeft gedraaid. Toen de eigenaar overleed bleek dat hij niets had geregeld. Zijn vriendin die jaren in de zaak had gewerkt erfde niets. De achterneef kreeg het bedrijf. Daarom, regel het voordat je dood gaat. Neem het zekere voor het onzekere."

 • 3 vooroordelen over ideebescherming

  3 vooroordelen over ideebescherming

  Wel of niet je idee beschermen is soms een lastige beslissing. Zeker wanneer je voor de eerste keer voor deze keuze staat. Sommige ondernemers zien af van ideebescherming. Te moeilijk, te duur. Maar niet alles wat over ideebescherming wordt gezegd, is waar. Drie vooroordelen over ideebescherming op een rij.

 • Een overzichtelijke administratie opzetten doe je zo

  Een overzichtelijke administratie opzetten doe je zo

  Boekhouden, bijna geen enkele ondernemer wordt er erg blij van. Doe je de bedrijfsadministratie zelf of ga je het uitbesteden aan een professional? Basiskennis van boekhouden is sowieso handig. Hieronder lees je hoe je een overzichtelijke administratie kunt opzetten.

 • BB Bouwmarkten winnaar van de Roosendaal Business Award 2018

  BB Bouwmarkten winnaar van de Roosendaal Business Award 2018

  De Roosendaal Business Award is dit jaar gewonnen door BB Bouwmarkten (Praxis) aan de Laan van België. De prijs werd in ontvangst genomen door directieleden Jan van Pul en Babice van de Ven.

 • 1000 ondernemers met (financiële) problemen geholpen

  1000 ondernemers met (financiële) problemen geholpen

  MKBDoorgaan hebben een mijlpaal bereikt met het helpen van 1000 ondernemers! Veel voorkomende vragen hebben betrekking op financiering, kennis van (geld)zaken, algemeen bedrijfsadvies of de behoefte aan ondernemerscoaching.

 • Verhoging lage btw-tarief van 6% naar 9%

  Verhoging lage btw-tarief van 6% naar 9%

  Op 1 januari 2019 wordt waarschijnlijk het lage btw-tarief verhoogd van 6% naar 9%. Levert u producten of diensten die vallen onder het lage btw-tarief van 6%? Dan kunt u nu al een aantal zaken regelen.

 • Van uitkering naar ondernemerschap

  Van uitkering naar ondernemerschap

  Projecten waarin mensen met een bijstandsuitkering een eigen onderneming opzetten, werpen hun vruchten af, blijkt uit een rondgang van BNR. Drie op de 10 ondernemers staan binnen enkele jaren helemaal op eigen benen. Door dit project vinden de ondernemers een baan in loondienst, of starten ze een fulltime onderneming.

 • Zzp-discussie vooral zinloos

  Zzp-discussie vooral zinloos

  De ruim een miljoen zzp’ers in ons land verkeren nog altijd in grote onzekerheid. Het kabinet, vakbonden, werkgevers en de zzp-organisaties zijn zo verdeeld dat er geen enkele vooruitgang wordt geboekt op de talloze vraagstukken.

  Zo liggen de sociale partners in de Sociaal-Economische Raad nog altijd overhoop met elkaar of zzp’ers verplicht pensioen moeten opbouwen. Verder hebben zelfstandigen grote moeite zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid en komen de nieuwe zzp-plannen van de coalitie niet van de grond.

 • Uurtarief 2019: je verdient méér

  Uurtarief 2019: je verdient méér

  Verhoog je uurtarief per 1 januari. Een stijging van € 1,00 levert al snel € 1000 per jaar op. Voor je klanten is die prijsstijging geen probleem. Bovendien zijn er drie belangrijke redenen om juist in 2019 meer te vragen.

 • ‘Startersorganisaties willen van elkaar leren’

  ‘Startersorganisaties willen van elkaar leren’

  Het is positief gesteld met het startersklimaat in Brabant, maar in een aantal regio’s is zeker nog ruimte voor verbetering. Dat is één van de belangrijkste constateringen bij het Brabant Start Symposium dat op 1 oktober is gehouden in het nieuwe Station88 in Tilburg.

 • Midden- en West-Brabant scoren goed met digitale dienstverlening rond Bbz en Ioaz

  Midden- en West-Brabant scoren goed met digitale dienstverlening rond Bbz en Ioaz

  Het merendeel van de gemeenten in Midden- en West-Brabant hebben hun digitale dienstverlening rond bijstand aan zelfstandige ondernemers (Bbz en Ioaz) goed op orde. Dat blijkt uit onderzoek dat het Instituut voor Midden- en Kleinbedrijf (IMK) en ONL voor Ondernemers samen met de Hogeschool van Amsterdam heeft uitgevoerd bij alle 380 gemeenten in Nederland.

 • Startersaftrek 2018: lig je nog op schema?

  Startersaftrek 2018: lig je nog op schema?

  De startersaftrek is een van de meest geliefde fiscale regelingen onder startende ondernemers. Om er gebruik van te mogen maken, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Loop jij op schema om straks de startersaftrek toe te passen?

 • Zzp'er worden: zo doe je dat

  Zzp'er worden: zo doe je dat

  Mogelijk heb jij na lang twijfelen net de knoop doorgehakt of loop je pas sinds kort rond met het idee om zelfstandig ondernemer te worden. Maar succesvol een eigen bedrijf starten gaat natuurlijk niet vanzelf. Hieronder vind je 6 belangrijke zaken die je moet regelen wanneer je voor jezelf gaat beginnen. 

 • Brabant Start: Finding the next stars!

  Brabant Start: Finding the next stars!

  Het is belangrijk om te investeren starters. Door in de breedte te investeren kan het toptalent van morgen gevonden worden. 
  In onderstaande filmpje laten we je zien waarom. 

   

 • MSD en OL+ stimuleren ondernemerschap in de regio Oss

  MSD en OL+ stimuleren ondernemerschap in de regio Oss

  Met financiële ondersteuning van MSD heeft OL+ in de afgelopen jaren het ondernemerschap in de regio Oss gestimuleerd. OL+ helpt in Noordoost-Brabant startende en groeiende ondernemers bij het lanceren en uitbouwen van hun bedrijf. OL+ biedt starters coachingstrajecten, expertise en workshops aan tegen zeer interessante voorwaarden, evenals huisvesting in onze Incubator Maakstad Oss in Dome-X. Daarnaast biedt OL+ financiële support in de vorm van startersleningen of begeleiding bij het vinden van andere financieringen.

 • Wat je moet weten over algemene voorwaarden

  Wat je moet weten over algemene voorwaarden

  Algemene voorwaarden opstellen: het kan je als ondernemer voor veel zakelijke problemen behoeden. Bijvoorbeeld in het geval van een te late levering of uitblijvende betaling. Deze voorwaarden zijn niet verplicht, maar vaak wel erg handig. Wat houden die algemene voorwaarden nou precies in en wat mag hier absoluut niet in ontbreken?

 • Bewaarplicht Belastingdienst: je online archief

  Bewaarplicht Belastingdienst: je online archief

  De Belastingdienst maakt een omslag van papier naar digitaal. Dat heeft ook gevolgen voor de administratie van ondernemers en de voorwaarden van de bijbehorende fiscale bewaarplicht.

 • De Klant centraal op 7 manieren

  De Klant centraal op 7 manieren

  Een super enthousiaste klant. Dat krijg je alleen als álles klopt: het juiste aanbod, de juiste commerciële aanpak en een goede bedrijfsvoering. Pas dan heb je grotere kans dat je je klant een wauw-beleving bezorgt. Om dat voor elkaar te krijgen onderscheid de Kamer van Koophandel 7 succesfactoren. Benieuwd welke? Download het gratis e-book en ga ook voor die wauw-factor. Dit e-book helpt je op weg met concrete informatie, tips van experts en heel veel praktijkvoorbeelden.

  Klik hier om te downloaden.

 • Prinsjesdag 2018: dit zijn de belangrijkste veranderingen voor ondernemers

  Prinsjesdag 2018: dit zijn de belangrijkste veranderingen voor ondernemers

  Het kabinet-Rutte III maakte op Prinsjesdag 2018 de plannen en de begroting voor 2019 bekend. Er zijn veel veranderingen aangekondigd waar ook starters mee te maken krijgen. Zo gaat het belastingstelsel op de schop en wordt de dividendbelasting afgeschaft. 

  Lees het hele artikel op Ikgastarten.nl

 • StartersCentra West-Brabant in woord en beeld

  StartersCentra West-Brabant in woord en beeld

  De StartersCentra West-Brabant presenteren het jaarverslag 2017. Het jaarverslag geeft in woord en beeld de ontwikkelingen en resultaten over 2017 weer, zowel kwantitatief als kwalitatief. Ondernemers en partners delen hun unieke verhaal. En er is er aandacht voor specifieke projecten zoals de Retail Academie en huisvestigingsprojecten waaronder Innovitapark en Workhouse.

 • ‘Ideeën voor bijeenkomsten ontstaan vaak spontaan’

  ‘Ideeën voor bijeenkomsten ontstaan vaak spontaan’

  Ondernemers lopen met hun bedrijf vaak tegen ongeveer dezelfde vragen over bepaalde thema’s aan. OndernemersLift+ organiseert daarom regelmatig netwerkbijeenkomsten en workshops om ondernemers te informeren over bepaalde onderwerpen. ‘Hoe kan ik startende ondernemers helpen? Die vraag zit altijd in mijn achterhoofd’, zegt Marjolein Rojo, teamleider Starterscentrum bij OndernemersLift+.

 • Inspiratieverhaal: ‘Ons belangrijkste doel is om partijen te verbinden’

  Inspiratieverhaal: ‘Ons belangrijkste doel is om partijen te verbinden’

  StartersCentra West-Brabant richt zich sinds 2009 op het ondersteunen en begeleiden starters in de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Woensdrecht, Steenbergen en omgeving. Doel van deze activiteiten is om meer mensen een eigen onderneming te laten starten en deze tot een succes te maken. Koen Oosterwaal, projectleider Brabantse Wal bij StartersCentra West-Brabant, legt uit hoe de organisatie hierbij te werk gaat.

 • Iedere startende ondernemer verdient vakkundige ondersteuning

  Iedere startende ondernemer verdient vakkundige ondersteuning

  De regio Eindhoven staat wereldwijd bekend om zijn innovatieve hightech bedrijven. Maar daarnaast telt deze regio ook veel reguliere bedrijven die niet actief zijn in de technologie. Tot voor kort was onduidelijk waar deze ondernemers zoal terecht konden met hun vragen. Daarom heeft bedrijfskunde MER-student Mathijs Leenen van Fontys Hogescholen, in opdracht van de gemeente Eindhoven en Kamer van Koophandel, onderzoek gedaan naar startersorganisaties zonder winstoogmerk in Zuidoost-Brabant.

  Mathijs presenteerde zijn onderzoek tijdens het event ‘Ontmoeten, elkaar vinden en verbinden’ bij de Kamer van Koophandel in Eindhoven. Dit event werd georganiseerd door gemeente Eindhoven, Brabant Start en MKB Doorstart, in samenwerking met Kamer van Koophandel, Zelfstandigenloket Eindhoven en Provincie Noord-Brabant. “In totaal zijn er in de regio Eindhoven zo’n twintig initiatieven zonder winstoogmerk actief, waar startende ondernemers met het grootste deel van hun vragen terecht kunnen”, aldus Leenen. “Het doorverwijzen van de juiste vraag naar het juiste initiatief zorgt ervoor dat ook deze starters geholpen worden.”

 • Digitale tools bieden starters een steun in de rug

  Naast persoonlijke contacten met starters maken startersorganisaties steeds meer gebruik van digitale tools om beginnende ondernemers te helpen en ondersteunen. Tijdens de kennisworkshop 'Help je klanten met digitale tools' van Brabant Start in Veghel gaven diverse professionals op 10 mei uitleg over de mogelijkheden en toepassingen van digitale tools.

  Eén van de organisaties die doelbewust heeft gekozen voor 'digital first' is de Kamer van Koophandel (KvK). 'In 2012 hebben wij vanuit de overheid de opdracht gekregen om landelijk één organisatie te vormen', vertelt Gé Gijsen, e-adviseur ondernemersondersteuning bij KvK Nederland. 'Tot die tijd hadden wij een groot aantal regionale afdelingen. Inmiddels telt de KvK nog vijf fysieke ondernemerspleinen in vijf regio's. Daarnaast bieden we een groot aantal diensten en informatie digitaal aan.

 • ‘Ondernemerscafé behandelt praktische problemen van startende ondernemers’

  ‘Ondernemerscafé behandelt praktische problemen van startende ondernemers’

  De Ondernemerscafés die Startersmarktplaats Veghel-Uden-Schijndel drie keer per jaar houdt, zijn al enkele jaren erg succesvol. Tijdens deze informele bijeenkomsten, die toegankelijk zijn voor zowel startende als bestaande ondernemers, worden uiteenlopende onderwerpen besproken die interessant zijn voor (startende) ondernemers.