Nieuws

Lees hier de laatste nieuwsberichten van Brabant Start.

 • Stappenplan: een eigen zaak beginnen

  Stappenplan: een eigen zaak beginnen

  Je eigen bedrijf starten, hoe doe je dat eigenlijk? Waar moet je beginnen? Dat is dé vraag die veel startende ondernemers zichzelf stellen als zij een eigen zaak beginnen. Met dit stappenplan ben je klaar voor de start van je bedrijf.

  Hier zetten we de algemene zaken voor je op een rij, maar let op: per branche, beroep en gemeente gelden mogelijk ook andere (specifieke) verplichtingen.

 • Startversterker, nieuwe gratis tool van de Rabobank

  Startversterker, nieuwe gratis tool van de Rabobank

  De Startversterker is de nieuwe gratis tool voor startende ondernemers van de Rabobank. Met tests, tips, must-do's en checklists. Focus op je doel. Ontdek wie je nodig hebt om te groeien. En: hoe je met topklanten meer omzet draait. Zit jij in de kopgroep die er als eerste mee aan de slag gaat?

 • In 7 korte filmpjes succesvol zzp'en

  In 7 korte filmpjes succesvol zzp'en

  Wijzer met de video's Succesvol ZZP'en

  Hoe wordt u succesvol(ler) in het ondernemen? Bekijk onze videoreeks ‘Succesvol ZZP’en’. In 7 korte filmpjes komen onderwerpen aan bod waar u als zzp’er mee te maken krijgt. Experts beantwoorden hierin vragen waar zzp'ers in de praktijk tegenaan lopen.

 • Business Coach Breda scoort bovengemiddeld

  Business Coach Breda scoort bovengemiddeld

  Het project levert volgens wethouder Boaz Adank ‘een forse bijdrage aan de lokale en regionale werkgelegenheid’. Adank schrijft dat in een brief aan de gemeenteraad.

  Business Coach Breda scoort bovengemiddeld goed, zo blijkt uit een evaluatie. Het wordt dus de komende jaren succesvol doorgezet!

 • Heeft ZZP'er een modelovereenkomst nodig?

  Heeft ZZP'er een modelovereenkomst nodig?

  Sinds de invoering van de wet DBA is er veel discussie over of je als zzp'er nu wel of geen modelovereenkomst nodig hebt. Zelfs nu de wet DBA van de baan is, kan het in sommige gevallen slim zijn om een modelovereenkomst op te stellen. 

 • Privacywet AVG: 8 dingen die nú moeten

  Privacywet AVG: 8 dingen die nú moeten

  Vanaf 25 mei 2018 moet je voldoen aan de nieuwe privacywet AVG. In deze last-minute checklist staan 8 dingen die elke startende ondernemer nú moet weten en/of doen.

  Niets doen is geen optie

  • Verwerkingsregister: wat verzamel je eigenlijk?
  • Verwerkersovereenkomst: juist nu kleine letters lezen
  • Nieuwsbrief-aanmelding: hoe concreter hoe beter
  • Cookiemelding-update
  • Privacystatement AVG-proof
  • Check: echt geen Functionaris Gegevensbescherming (FG) nodig?
  • Datalek voorkomen

 • 9 subsidies en regelingen voor startende ondernemers

  9 subsidies en regelingen voor startende ondernemers

  Als startende ondernemer investeer je vaak veel geld in je bedrijf. Gelukkig steunt de overheid starters door middel van financiële voordelen. Een overzicht van de bekendste startersregelingen: 9 subsidies en regelingen voor startende ondernemers.

 • ‘Maak pensioenfondsen toegankelijk voor zelfstandigen’

  ‘Maak pensioenfondsen toegankelijk voor zelfstandigen’

  Marianne Thyssen wil pensioen en verzekeringen verplichten voor zelfstandigen.

  Worden zzp’ers verplicht te gaan sparen voor hun pensioen en verzekerd te zijn tegen arbeidsongeschiktheid? Nederlandse vakbonden pleiten er al langer voor. Tevergeefs: het kabinet-Rutte III voelt niets voor zo’n verplichting. Maar nu krijgen de bonden steun uit onverwachte hoek.

 • Gemeenten en zzp’ers: aansluiten bij kansrijke initiatieven

  Gemeenten en zzp’ers: aansluiten bij kansrijke initiatieven

  Hoe verbeter je de gemeentelijke dienstverlening aan zzp’ers? Die vraag stond dinsdag 27 maart centraal tijdens ‘Zzp’er in beeld’, een inspiratiesessie voor gemeenten, kennisinstellingen en zzp’ers.

   

 • IGNITE Award kans voor Brabantse social startups

  IGNITE Award kans voor Brabantse social startups

  Dit jaar staat de IGNITE Award open voor inzendingen uit heel Noord-Brabant. De prijs daagt startups uit om een echte sociale verandering in gang te zetten. Deelnemers maken kans op professionele begeleiding in het opzetten van hun onderneming én een investeringsbedrag van €100.000. De inschrijving start op 11 juni via IGNITEaward.nl. Uit alle aanmeldingen worden zes finalisten gekozen. Zij pitchen op 7 november hun businessplan voor een gerenommeerde vakjury en publiek.

 • Aantal zzp’ers in Nederland blijft groeien

  Aantal zzp’ers in Nederland blijft groeien

  Starten als zzp’er blijft populair in Nederland. In 2017 zijn er in Nederland 44.625 zzp-ondernemingen bijgekomen. Dat is een toename van 5 procent. Inmiddels is zo’n 64 procent van alle 1.818.672 bedrijven in Nederland zzp’er. Zij vormen daarmee een belangrijk deel van de Nederlandse beroepsbevolking. Dat blijkt uit het Jaaroverzicht Zzp-Dynamiek 2017 dat onlangs is gepresenteerd door de Kamer van Koophandel.

 • Geldboek voor ondernemers

  Geldboek voor ondernemers

  De nieuwste editie van het Geldboek voor ondernemers biedt nog meer informatie over geldzaken en financieringen. U leest handige tips over privé en zakelijke financiën en krijgt informatie over het traject van offerte tot betaling, de (zakelijke) verzekeringen en uw pensioen.

  Klik hier om het nieuwste Geldboek te bekijken en te downloaden.

 • Silicon Valley Notes van Farid Darkaoui

  Silicon Valley Notes van Farid Darkaoui

  Business Coach Farid bezocht het hoofdkantoor van Google in Silicon Valley. Hij legde zijn bezoek vast in een nieuwe video en geeft antwoord op de vraag: wat maakt Google nou eigenlijk zo succesvol? Benieuwd? Bekijk de video van Farid!

   

 • Nieuwkomers in Nederland dromen van eigen zaak

  Nieuwkomers in Nederland dromen van eigen zaak

  Ook nieuwkomers in Nederland willen graag een eigen zaak beginnen. Overal in het land ontstaan steeds meer initiatieven om deze mensen hierbij te helpen.

  Klik hier voor dit mooie artikel waarin je leest op welke manier ondernemende statushouders, ook in Breda, door deze initiatieven worden geholpen!

   

 • OndernemersLift+ breidt uit met AgriFood Scale-Up Programma

  OndernemersLift+ breidt uit met AgriFood Scale-Up Programma

  In de AgriFood sector zijn veel mkb-ondernemingen actief met groeipotentie. Het AgriFood Scale Up programma helpt ondernemers in de AgriFood met het realiseren en versnellen van hun (internationale) groeiambities. Het programma is speciaal bedoeld voor bedrijven die de opstartfase voorbij zijn en tegen nieuwe vragen aanlopen. Zij krijgen ondersteuning in het complete groeitraject: van het opstellen van een groeiplan tot en met het vinden van passende investeerders. Daarbij worden de ondernemers één-op-één begeleid door experts in AgriFood en ondernemerschap.

 • Hoogste aantal startende ondernemers in vijf jaar tijd

  Hoogste aantal startende ondernemers in vijf jaar tijd

  Het aantal startende bedrijven viel in het eerste kwartaal 10 procent hoger uit dan een jaar eerder. In totaal werden 57.635 nieuwe ondernemingen ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK).

  In vijf jaar tijd waren er niet zo veel starters en stoppers in één kwartaal, meldt de KvK woensdag.

 • Ondernemers positief over dienstverlening StartersCentra

  Ondernemers positief over dienstverlening StartersCentra

  Starters die in 2017 gebruik hebben gemaakt van onze dienstverlening ontvingen in januari 2018 een verzoek om deel te nemen aan een tevredenheidsonderzoek. Met dit onderzoek willen de StartersCentra te weten komen hoe ondernemers de dienstverlening hebben ervaren en wat hun wensen zijn. Het onderzoek is uitgevoerd door Marly Wierckx van M-Research, marktonderzoek en advies.

 • Business Coach Breda scoort bovengemiddeld

  Business Coach Breda scoort bovengemiddeld

  BREDA - Het programma Business Coach Breda, dat startende ondernemers op weg helpt, wordt de komende jaren doorgezet. Het project levert volgens wethouder Boaz Adank 'een forse bijdrage aan de lokale en regionale werkgelegenheid'.

  Adank schrijft dat in een brief aan de gemeenteraad. Het Bredase project scoort bovengemiddeld goed, zo blijkt uit een evaluatie.

 • Help! Het is weer Belastingtijd

  Help! Het is weer Belastingtijd

  FNV Zelfstandigen helpt ZZP'ers met de nieuwe gids 'Aangifte inkomstenbelasting', speciaal geschreven voor zelfstandigen. Een praktische en toegankelijke gids, waarmee ZZP'ers sneller én makkelijker met de aangifte aan de slag kunnen. De aangiftehulp inkomstenbelasting bevat handige tips en voorbeelden die zijn toegespitst op zzp’ers.

  Klik hier om de gids inkomstenbelasting te downloaden

   

   

 • Ondernemers Cinema groot succes!

  Ondernemers Cinema groot succes!

  Op donderdag 22 februari jl. vond de eerste ‘Ondernemers Cinema’ plaats bij Business Coach Breda. Voor een tot de laatste stoel gevulde zaal zijn drie korte documentaires van promovendus en documentaire maker Jacqueline Jumelet in première gegaan.

 • Alle aftrekposten voor zzp'ers op een rijtje gezet. Claim die belastingvoordelen!

  Alle aftrekposten voor zzp'ers op een rijtje gezet. Claim die belastingvoordelen!

  Op de hoogte van alle aftrekposten waar u als ondernemer recht op heeft? Laat geen geld liggen, investeer 5 minuten van uw tijd in het lezen van dit artikel en claim die belastingvoordelen!

  Aangiftehulp voor ondernemers (aftrekposten boekjaar 2017)

  Het jaar 2017 zit er alweer op en daarmee breekt de tijd van de aangifte inkomstenbelasting ook weer aan. Ondanks dat het erg belangrijk is voor iedere onderneming om de cijfers inzichtelijk te hebben, stellen veel ondernemers het uit tot het laatste moment. Onze tip: niet doen! Zorg dat u tijdig uw administratie op orde heeft. Dit geeft rust en ruimte om vervolgens weer vol goede energie van 2018 een succesvol jaar te maken. Daarom hebben geven we hier enkele aangiftehulp tips voor ondernemers.

 • OndernemersLift+ helpt HAS-studenten verder met kansrijk concept

  OndernemersLift+ helpt HAS-studenten verder met kansrijk concept

  Uit de HAS Food Experience hebben in de afgelopen jaren diverse afstudeerprojecten zich ontwikkeld tot succesvolle ondernemingen. Ook dit jaar zijn weer talloze kansrijke projecten gepresenteerd. OndernemersLift+ voert gesprekken met studenten die graag verder willen met hun project. Samen kijken we wat de volgende stap kan worden naar succesvol ondernemerschap.
  Voor aanvang van de HAS Food Experience zijn de innovatieprojecten door business developers van OndernemersLift+ en een jurist van Patentwerk gescreend op marktwaarde en octrooi-waardigheid. Studenten die na het evenement mogelijk verder willen ondernemen met hun kansrijke project krijgen advies, informatie en hulp bij financiering van OndernemersLift+.

 • Business & Netwerklunch bij Incubator: Crypto Currency & Blockchain

  Business & Netwerklunch bij Incubator: Crypto Currency & Blockchain

  Vanaf nu bieden we je maandelijks de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier te netwerken met collega-ondernemers en te luisteren naar inspirerende sprekers!

  Dit alles doen we onder het genot van een heerlijke lunch. Kom iedere tweede dinsdag van de maand tussen 12.00-13.30 naar onze gratis Business & Netwerklunch in Incubator Breda op de Oranjeboomstraat!

 • Starterslift gaat nog half jaar door!

  Starterslift gaat nog half jaar door!

  Startende ondernemers uit West- en Midden-Brabant kunnen het komende half jaar nog gewoon terecht bij Starterslift. Vanaf medio dit jaar zal er een nieuw, Brabant breed, startup-programma voor in de plaats komen met de naam Brabant Startup Alliance (BSA). Tot die tijd kunnen starters in de regio nog gewoon terecht bij Starterslift.

 • Aantal bedrijven met 5 procent gegroeid

  Aantal bedrijven met 5 procent gegroeid

  Nederland telt 5 procent meer bedrijven dan begin vorig jaar. Er waren op 1 januari van dit jaar 1 665 795 bedrijven, een toename van 78,5 duizend op jaarbasis. De nieuwe bedrijven zijn meestal eenmanszaken. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de bedrijvendemografie.

 • Statushouders start via Business Coach Breda

  Statushouders start via Business Coach Breda

  Met BCB starten ook statushouders een eigen zaakje! In oktober werd Emissa Catering officieel geopend door Bredase wethouders Marianne de Bie en Patrick van Lunteren.

  De Fathallah’s bouwen in Breda opnieuw aan de start van een eigen bedrijf nadat eerdere zaken in Homs, Damascus en Yabrut door oorlogsgeweld werden vernietigd. De ondernemende familie is hun cateringbedrijf gestart vanuit het Belcrumhuis. Er zal ook regelmatig worden gekookt voor de beurt aangezien de familie zelf in de Belcrum woont.

 • In 2017 laagste aantal faillissementen van deze eeuw

  In december 2017 zijn er 15 bedrijven en instellingen meer failliet verklaard dan in november, meldt het CBS. Met het decembercijfer is ook het cijfer van 2017 bekend. Afgelopen jaar zijn 3 290 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Dat is het laagste aantal na 2000.

 • Zzp’ers zijn niet zielig. Gooi ze niet op een hoop met flexwerkers

  Bijna anderhalf miljoen zzp’ers zijn er in Nederland. Om wat preciezer te zijn: 1.457.000. Dat is veel meer dan de schatting van pakweg een miljoen die voorheen vaak werd gebruikt. Het Centraal Bureau voor de Statistiek is er vlak voor de jaarwisseling nog eens goed voor gaan zitten, en komt nu op dit veel hogere getal uit.

  Daarvoor hebben de statistici de definitie van zzp’er wel flink moeten oprekken. Zo tellen zelfstandige ondernemende medici (artsen, fysiotherapeuten, psychologen) mee als zzp’er. Net als alle akkerbouwers, tuinbouwers en veetelers die het rooien zonder eigen personeel in dienst. De dokter en de boer zijn zzp’er. Ik vraag me af of ze dat zelf ook zo zien.

 • Helft startende ondernemers jonger dan 35 jaar

  Bijna de helft van alle ondernemers die een bedrijf beginnen is jonger dan 35 jaar. Tien jaar geleden was dat nog 40 procent. Vooral het aandeel starters tot 25 jaar is gestegen. Dat meldt het CBS na een analyse van nieuwe cijfers.

 • Combi-zzp'er is heel gewoon

  Een aanzienlijk aantal zzp'ers klust of verdient bij. Nog niet de helft van de eenpitters kan rondkomen van hun onderneming.

  Meesten zijn geen pure zelfstandigen

  Meer dan de helft van de zzp'ers klust bij in loondienst of vult zijn inkomen aan met een pensioentje of een uitkering. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

  650.000 zelfstandige eenlingen komen wel rond van het geld dat ze als zzp'er verdienen. Ruim 800.000 eenpitters doen er 'iets bij'. Voor Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt aan de Universiteit Tilburg, is dit het bewijs dat het aantal zzp'ers dat helemaal op eigen benen staat, veel lager is dan gedacht. ,,De meeste zzp'ers zijn dus geen pure zelfstandigen. Zij combineren hun zzp-werkzaamheden met andere inkomstenbronnen.''

 • Groeiondernemers-challenge helpt 141 mensen aan een baan

  Groeiondernemers-challenge helpt 141 mensen aan een baan

  De Groei Ondernemers Challenge van Breda leverde ruim 141 banen en opdrachten op voor Breda. Twee groepen van 10 talentvolle en ambitieuze Bredase ondernemers zijn gecoacht op een snelle en toekomstbestendige groei van hun bedrijf. De grote winnaar van de tweede challenge is Jurgen van Keulen van JVK Ambachtelijke Dakbedekkingen, die maar liefst 27 mensen aan het werk of aan een opdracht heeft geholpen.

 • Steeds meer Nederlanders beginnen een eigen bedrijf

  Steeds meer Nederlanders beginnen een eigen bedrijf

  De afgelopen tien jaar is het aantal eenmanszaken, de zogenoemde éénpitters, in de vier grote steden meer dan verdubbeld, zo meldt het CBS.

  In Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag nam het aantal eenmanszaken in tien jaar tijd met 84.000 stuks toe. In 2007 telde de steden gezamenlijk 81.000 bedrijven, dit jaar al 165.000.

 • Meld je aan voor de KvK Startersdagen in 2018

  Meld je aan voor de KvK Startersdagen in 2018

  Na een succesvolle KvK-Startersdageditie op 4 november jl., met landelijk meer dan 10.000 bezoekers c.q. belangstellenden, heeft de Kamer van Koophandel Nederland besloten om in 2018 deze KvK-Startersdag maar liefst 3 keer te laten plaatsvinden!

  Op de zaterdagen 10 maart, 30 juni en 3 november 2018 zal er, telkens verdeeld over 3 locaties in het land, een KvK-Startersdag georganiseerd gaan worden.

 • Inspiratieverhaal: ‘Ons belangrijkste doel is om partijen te verbinden’

  Inspiratieverhaal: ‘Ons belangrijkste doel is om partijen te verbinden’

  StartersCentra West-Brabant richt zich sinds 2009 op het ondersteunen en begeleiden starters in de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Woensdrecht, Steenbergen en omgeving. Doel van deze activiteiten is om meer mensen een eigen onderneming te laten starten en deze tot een succes te maken. Koen Oosterwaal, projectleider Brabantse Wal bij StartersCentra West-Brabant, legt uit hoe de organisatie hierbij te werk gaat.

 • Nieuwe organisatie voor startups in heel Brabant

  Nieuwe organisatie voor startups in heel Brabant

  Er komt in 2018 een nieuwe organisatie voor de ondersteuning van innovatieve startende bedrijven in Noord-Brabant. Onder de naam Brabant Startup gaan alle hoger onderwijs-instellingen in de provincie daarin samenwerken. Dat zegt Koen Becking, bestuursvoorzitter van de Tilburg University en voorzitter van de stuurgroep die de organisatie gaat opzetten.

  Becking bevestigt dat het project Starterslift, dat al meer dan tien jaar startups begeleidt in Midden- en West-Brabant, per 1 januari ophoudt omdat de subsidie vanuit de rijksoverheid en provincie stopt. 

  "Starterslift heeft lang gedraaid maar het is altijd de bedoeling geweest dat het tijdelijk zou zijn," aldus Becking. In Starterslift wordt samengewerkt door Tilburg University, Avans, Fontys, NHTV en ontwikkelingsmaatschappijen BOM en Rewin. 

 • Iedere startende ondernemer verdient vakkundige ondersteuning

  Iedere startende ondernemer verdient vakkundige ondersteuning

  De regio Eindhoven staat wereldwijd bekend om zijn innovatieve hightech bedrijven. Maar daarnaast telt deze regio ook veel reguliere bedrijven die niet actief zijn in de technologie. Tot voor kort was onduidelijk waar deze ondernemers zoal terecht konden met hun vragen. Daarom heeft bedrijfskunde MER-student Mathijs Leenen van Fontys Hogescholen, in opdracht van de gemeente Eindhoven en Kamer van Koophandel, onderzoek gedaan naar startersorganisaties zonder winstoogmerk in Zuidoost-Brabant.

  Mathijs presenteerde zijn onderzoek tijdens het event ‘Ontmoeten, elkaar vinden en verbinden’ bij de Kamer van Koophandel in Eindhoven. Dit event werd georganiseerd door gemeente Eindhoven, Brabant Start en MKB Doorstart, in samenwerking met Kamer van Koophandel, Zelfstandigenloket Eindhoven en Provincie Noord-Brabant. “In totaal zijn er in de regio Eindhoven zo’n twintig initiatieven zonder winstoogmerk actief, waar startende ondernemers met het grootste deel van hun vragen terecht kunnen”, aldus Leenen. “Het doorverwijzen van de juiste vraag naar het juiste initiatief zorgt ervoor dat ook deze starters geholpen worden.”

 • Gilde Plus: leren, werken, elkaar versterken

  Gilde Plus: leren, werken, elkaar versterken


  Parktheater Eindhoven en Buzzychain slaan de handen ineen met een nieuw initiatief: Gilde Plus. Een broedplaats waar werken en leren centraal staan en waar werkzoekenden, ondernemers en zzp’ers elkaar onder deskundige begeleiding gaan versterken.

  De gilden in een modern jasje

  Gilde Plus leunt op het middeleeuwse principe van de gilden, maar dan in een modern jasje. Vroeger werden leerlingen door de gildemeesters geschoold in een ambacht, opgeleid tot gezel en daarna klaargestoomd voor de meesterproef. Gilde Plus gaat ook uit van leren én werken, maar dan in uiteenlopende richtingen. Van oud naar jong en omgekeerd, door ‘cross-overs’ tussen de verschillende functies en door de mogelijkheden van Gilde Plus-leden.

 • Digitale tools bieden starters een steun in de rug

  Naast persoonlijke contacten met starters maken startersorganisaties steeds meer gebruik van digitale tools om beginnende ondernemers te helpen en ondersteunen. Tijdens de kennisworkshop 'Help je klanten met digitale tools' van Brabant Start in Veghel gaven diverse professionals op 10 mei uitleg over de mogelijkheden en toepassingen van digitale tools.

  Eén van de organisaties die doelbewust heeft gekozen voor 'digital first' is de Kamer van Koophandel (KvK). 'In 2012 hebben wij vanuit de overheid de opdracht gekregen om landelijk één organisatie te vormen', vertelt Gé Gijsen, e-adviseur ondernemersondersteuning bij KvK Nederland. 'Tot die tijd hadden wij een groot aantal regionale afdelingen. Inmiddels telt de KvK nog vijf fysieke ondernemerspleinen in vijf regio's. Daarnaast bieden we een groot aantal diensten en informatie digitaal aan.

 • ‘Ondernemerscafé behandelt praktische problemen van startende ondernemers’

  ‘Ondernemerscafé behandelt praktische problemen van startende ondernemers’

  De Ondernemerscafés die Startersmarktplaats Veghel-Uden-Schijndel drie keer per jaar houdt, zijn al enkele jaren erg succesvol. Tijdens deze informele bijeenkomsten, die toegankelijk zijn voor zowel startende als bestaande ondernemers, worden uiteenlopende onderwerpen besproken die interessant zijn voor (startende) ondernemers.

 • Goede begeleiding starters draagt bij aan economische groei

  Goede begeleiding starters draagt bij aan economische groei

  Hoe wordt een starter een groeiondernemer? Dat was één van de vragen die aan bod kwam tijdens de bijeenkomst ‘Samen voor starters in West-Brabant’ op 23 november georganiseerd door Brabant Start. Tientallen vertegenwoordigers van gemeenten en startersinitiatieven leverden allemaal een bijdrage aan deze bijeenkomst in het kantoor van Rabobank West-Brabant Noord in Etten-Leur.

 • Win-winsituaties bij kennisworkshop: Leer van je klant én elkaar!

  Win-winsituaties bij kennisworkshop: Leer van je klant én elkaar!

  In het Ondernemershuis in Tilburg hebben op 3 november zo’n dertig vertegenwoordigers van startersinitiatieven (organisaties die starters begeleiden) de kennisworkshop ‘Leer van je klant én elkaar!’ bezocht.

  Tijdens deze bijeenkomst vertelden startende ondernemers Jorinde van ‘t Zelfde (La Même Chose), Richard Bergmans (Briter) en Daphne Stet (Kantoorhelden) over de startperiode van hun eigen onderneming. Daarbij werd ook de rol van startersinitiatieven uitgebreid besproken.

 • Veel positieve energie bij eerste Regiobijeenkomst in Veghel

  Veel positieve energie bij eerste Regiobijeenkomst in Veghel

  De eerste regiobijeenkomst van Brabant Start op 20 oktober in De Verspillingsfabriek in Veghel is succesvol verlopen. Met diverse nieuwe contacten en veel positieve energie keerden de vertegenwoordigers van de verschillende startersinitiatieven uit Noord-Brabant na de interactieve bijeenkomst huiswaarts.