AVG: ‘Privacy management in de praktijk’

Op veler verzoek organiseert FNV Zelfstandigen voor haar leden opnieuw de workshop over de AVG:
‘Privacy management in de praktijk’.

Werk jij al volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)? Op 25 mei is het een jaar geleden dat deze wet van kracht werd. Al onze workshops hierover waren toen volgeboekt. Daarom organiseren wij opnieuw deze workshop voor leden die toen geen kans zagen om deel te nemen. Meld je snel aan!

Essentie van de wet
De AVG en de Telecomwet zijn belangrijk voor het managen van persoonsgegevens en privacy. In deze workshop bespreken we kort de basisregels. Uitvoerige theorie en het herhalen van bestaande info op het web slaan we zoveel mogelijk over. Natuurlijk krijg je van ons wel hyperlinks naar de beste informatiebronnen.

Praktische ICT-tips en tools
Internet maakt jouw bedrijfsvoering een stuk efficiënter. Maar de AVG stelt grenzen als je persoonsgegevens opslaat en gebruikt. Hoe regel je je ICT zo, dat je tegemoetkomt aan de wet?

Bijvoorbeeld:

  • Hoe maak ik een verwerkingsregister?
  • Waarop moet ik letten bij mijn klantenbestanden?

Praktische tips voor klantcommunicatie
In een wereld van big data vraagt je klant steeds nadrukkelijker om privacy. En de wet steunt hem daarbij. Hoe organiseer je dan je marketing en communicatie?

Bijvoorbeeld:

  • Waarop moet ik letten bij mijn offertes en nieuwsbrieven?
  • Wat is slim om te doen en laten op mijn website?

Voorbereiding
We rekenen erop, dat deelnemers basiskennis over de AVG hebben opgedaan. Je hebt in ieder geval onze themadocumenten AVGgoed doorgenomen.


Trainer
De workshopleider is (afhankelijk van de datum) Ivonne Smit of Ton Kemp van Viatrix. Zij organiseren een realistische workshop met een praktische en positieve insteek. Er is volop ruimte om je vragen te bespreken met de workshopleider of andere deelnemers.

Data en tijden:
21 mei van 19 - 21 uur
22 mei van 19 - 21 uur

Locatie
FNV Zelfstandigen, Varrolaan 100, Utrecht. Je kunt onder het pand parkeren. 
Openbaar vervoer: Neem vanaf Utrecht CS bus 28 of 18 (halte Rijnsweerd Noord).

Aantal deelnemers
10 - 15 personen. Bij te weinig deelnemers zal de workshop worden verzet of afgezegd. Je wordt in dit geval tijdig geïnformeerd.

Kosten Leden
Deze cursus is gratis voor leden van FNV Zelfstandigen. Wil je toch heel graag meedoen, maar ben je geen lid? Meld je dan nu hier aan.

Datum
21/05/2019
Locatie
FNV Zelfstandigen
Varrolaan 100
Utrecht
FNV Zelfstandigen
Varrolaan 100 ,
Utrecht