Bites & Business: Belastingvoordelen en oudedagsvoorziening

Iedereen in Nederland moet belasting betalen. Ondernemers ook. Je betaalt belastingen over jouw inkomen net als iedereen die in loondienst is. Toch zijn er een behoorlijk aantal fiscale voordelen waarvan jij kunt profiteren!

Aftrekbare kosten ondernemers

Tijdens de volgende Bites & Business gaat Jochen van Dijk van ‘Van Dijk Fiscaal’ graag in op onder meer de volgende vraagstukken: Welke kosten zijn aftrekbaar, wanneer kun je gebruik maken van de zelfstandigenaftrek, MKB-vrijstelling of startersaftrek en wanneer moet je de belasting afdragen? En hoe zit het met de Kleine Ondernemersregeling (KOR)? Bovendien gaat hij in op diverse ondernemingsvormen: wanneer moet je in een eenmanszaak en wanneer in een VOF, BV of NV ondernemen?

Oudedagsvoorziening

Een ander onderwerp dat aan bod komt, is de oudedagsvoorziening. Je kunt hiervoor zelf een spaarpot aanleggen of geld extern afstorten in een pensioenregeling. Wil je echter geen geld aan je onderneming onttrekken, dan kun je ook een gedeelte van jouw winst reserveren voor een oudedagsreserve. Over dat deel van de winst ontvang je dan uitstel van belastingheffing, dit kan voor jou aantrekkelijk zijn.

Ook benieuwd of het jou voordelen op kan leveren? Kom dan naar de workshop! Je meldt je aan door een mail te sturen naar events@starterssucces.nlof via het formulier op de website.

Tijd: 

  • Maandag 18 november
  • 15.30 - 17.30 uur

 

Datum
18/11/2019
Locatie
Bizztopia
Oude Litherweg 2
5346RT Oss