Brabant Start inspires!

Tijdens 'Brabant Start inspires!' staan inspirerende verhalen en omdenken centraal. Aan ons als ondersteuners de taak om starters te helpen met hun uitdagingen in deze veranderende tijden. Kom daarom inspiratie opdoen en hoor welke mooie ontwikkelingen er plaatsvinden. Tijdens deze middag vindt ook de uitreiking plaats van vouchers aan nieuwe startersorganisaties die hiermee worden ondersteund om ook in hun regio mooie initiatieven op te zetten. 

Laat je inspireren op 14 november vanaf 12.00 uur in de Tussentijd in Breda. 
"In de toekomst weet je pas, dat je in de tussentijd was."

Deelname aan dit evenement is kosteloos. 

Programma


12.15 uur: Ontvangst met lunch
13.15 uur: Welkom

13.30 uur: Terugblik 4 jaar Brabant Start 
13.45 uur: Keynote spreker: Oscar Kneppers, o.a. oprichter van Rockstart.
14.15 uur: Leren van elkaar! Dockwize (Vlissingen) en Erasmus Centre for Entrepreneurs (ECE, Rotterdam) vertellen over hun werkwijze. 
14.45 uur: Pauze
15.15 uur: Omdenkclinic, van ja-maar, naar ja-en denken. 
16.00 uur: Uitreiking vouchers 
16.20 uur: Netwerkborrel 
17.30 uur: Einde

 

Oscar Kneppers 

Rockstart oprichter Oscar Kneppers is succesvol serial entrepreneur en een gevierd internet uitgever. Sinds 1998 heeft hij verschillende cross-media merken opgezet die gericht zijn op nieuwe media, innovatie en technologie. Nadat hij zijn mediabedrijven verkocht (Emerce in 2001 en Brightin 2008) zette hij Rockstart op in 2011. 

Rockstart, ‘The Global Startup Machine’, helpt startups meer succesvol te zijn door ze in de eerste 1000 dagen te begeleiden. Dit doen ze door startups te helpen met funding, door mentoren aan ze te koppelen Rockstart (Accelerator en Rockstart Impact), door een levendige startup community, door kantoorruimte aan te bieden (Rockstart Spaces) en door startup events op te zetten (Rockstart Answers) in meer dan 25 steden door heel Europa. 

Rockstart heeft inmiddels 88 startups succesvol geholpen in 9 programma’s: tot nu toe zijn er 5 programma’s geweest in het web & mobile domein, 3 in de smart energy industrie and 1 programma in digital health. Meer dan 76% van de Rockstart Alumni heeft funding opgehaald (meer dan €35 miljoen in totaal!) van binnenlandse en buitenlandse angels en venture capital investeerders. 

Oscar’s bedrijven hebben verschillende awards gewonnen: in 2006 won Bright een Dutch Bloggie voor de beste starter. In 2007 verdiende Oscar de titel ‘Meest innovatieve uitgever’ bij het Nationale uitgeverscongres. Rockstart kreeg de award voor Beste Investeerder bij Dutch Startup Awards van 2012 en 2013. 

Oscar komt uit een grote familie, is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij is een gelicenceerd Kundalini Yoga Leraar, enthousiast hardloper en best wel een goede kok!
 

Dockwize

Dockwize biedt  programma’s  aan  voor  studenten,  startups  en  innovators. Zorgt voor huisvesting, een thuisbasis van waaruit (jonge) ondernemers kunnen groeien. Dockwize organiseert matchevents om het netwerk te verbinden en te versterken. Dockwize kent de snelste weg naar financiering en zien onderzoek en onderwijs als een hulpmiddel bij vooruitgang. Zo zijn ze graag de versneller in de route naar innovatie en vernieuwing.
 

Erasmus Centre for Entrepreneurs (ECE)

Het Erasmus Centre for Entrepreneurship is hét centrum voor ondernemerschap in Europa. Gevoed door de overtuiging dat ondernemerschap de belangrijkste motor is voor innovatie, streven zij ernaar om ondernemerschap in het DNA van mensen te verankeren door de kennis en het netwerk van Erasmus Universiteit Rotterdam toe te passen, een universiteit die meer dan 100 jaar geleden door ondernemers is opgericht.

Met een team bestaande uit zeer gemotiveerde medewerkers, vier hoogleraren en meer dan 35 academische trainers en onderzoekers op het gebied van ondernemerschap, biedt ECE hun klanten inzicht in hun  ondernemerschapsmogelijkheden door middel van scans en monitoring van de effectiviteit van innovatieprogramma's via ons Leading Innovation Excellence-programma. Erasmus Centre for Entrepreneurship ontwikkelt en geeft cursussen ondernemerschap op bachelor-, master- en MBA-niveau voor meerdere universiteiten in heel Nederland.

gwp_2181001_MG_1555-LR.jpg
Datum
14/11/2019
Locatie
Tussentijd
Parade 14
4811 DZ Breda