Businessmodel

Het lijkt logisch voor een onderneming om na te denken over het businessmodel. Een start-up doet dat als vanzelf, maar bedrijven die al wat langer bestaan opereren vaak op de automatische piloot. Ze denken minder na over hun businessmodel of zijn er wel mee bezig door het bestaande business model te verfijnen. Slechts een minderheid van de bedrijven gaat van tijd tot tijd het businessmodel vernieuwen of heruitvinden zo blijkt uit onderzoek van de Erasmus Universiteit. Kijk eens kritisch naar jouw businessmodel, is dit nog passend en of zijn er andere modellen die beter aansluiten?

WAARDE CREATIE 

Met het verdienmodel kijk je naar waar een bedrijf nu echt geld mee verdiend. Met een businessmodel kijk je naar hoe een bedrijf waarde creëert, levert en behoudt. Bedrijven moeten blijven innoveren en kritisch naar hun businessmodel blijven kijken om flexibel te kunnen groeien. Een voorbeeld hiervan is de traditionele financiële dienstverlening, waarin banken gaan samenwerken met crowdfundingplatforms. Daarnaast zijn er steeds meer initiatieven gebaseerd op ‘social sharing’, waarbij op allerlei manieren gedeeld wordt met elkaar. Er ontstaan steeds meer verschillende businessmodellen en het is belangrijk om als bedrijf helder te hebben wat het businessmodel is, zodat het duidelijk is welke waarde wordt geleverd en op welke wijze. Tijdens deze themasessie krijg je meer inzicht in de verschillende businessmodellen.

PROGRAMMA SESSIE

Tijdens deze themasessie:

  • Krijg je inzicht in verschillende businessmodellen. 
  • Krijg je uitleg over de meerwaarde van deze modellen en de toepassing
  • Maak je een inventarisatie van mogelijke businessmodellen voor jouw onderneming
  • Deel je ervaringen met andere ondernemers 
  • Word je je bewust van de keuze die je hebt gemaakt of mogelijk nog gaat maken

SPREKER

Ferdinand Jaspers, Erasmus Universiteit

Ferdinand Jaspers is adjunct-hoogleraar ondernemerschap aan de Rotterdam School of Management (RSM) en programmadirecteur bij het Erasmus Center for Entrepreneurship (ECE). Hij is ook gasthoogleraar in het MBA-programma aan de EMLYON Business School. Hij geeft les in executive education en faciliteert masterclasses en bootcamps over ondernemerschap, nieuwe business development en start-up en groei van ondernemers. Zijn doel is leiders die ernaar streven het ondernemerstalent, de processen en de cultuur van hun organisaties naar een hoger niveau te tillen.

Datum
25/06/2019
Locatie
Innovitapark
Oostelijke Havendijk 13
4704 AD Roosendaal
Innovitapark
Oostelijke Havendijk 13 ,
4704 AD Roosendaal