Strategie

Veel ondernemers starten vanuit een passie. Onderzoeken, plannen, cijfers en resultaten zijn belangrijk maar in de eerste fase van de opstart is daar minder aandacht voor. Wanneer de onderneming groter wordt ontstaat de behoefte om de koers uit te gaan zetten. Een strategisch plan geeft daar invulling aan maar hoe stel je dit op? Op vrijdagochtend 19 april gaan we aan de slag met OGSM een methode om de strategie van jouw organisatie te formuleren op één A4.

WAT IS OGSM?

Een OGSM is een opzet voor een strategisch businessplan dat helpt bij het helder maken van visies aan de hand van strikte goals, objectives, strategieën en KPI’s (Kritieke prestatie-indicatoren). OGSM betekent letterlijk Objectives, Goals, Strategies en Measures. Aan de hand van deze vier factoren moet het in een enkele oogopslag duidelijk zijn hoe de doelstellingen van jouw bedrijf samenhangen en het gezamenlijke einddoel verwerkelijken. Ze noemen de OGSM methode ook wel het “businessplan op 1 A4” omdat het kort, duidelijk en krachtig moet zijn. Dit wordt bereikt door focus te houden bij het onderbouwen van doelstellingen en zo de kans op succes te verhogen. Het dwingt je om keuzes te maken. Een OGSM framework wordt vaak door ondernemers gebruikt om organisatiedoelen tastbaar te maken. Met OGSM leg je de basis voor de koers die jouw organisatie gaat varen.

PROGRAMMA SESSIE

Tijdens deze themasessie:

  • Maak je kennis met de mogelijkheden van OGSM
  • Ga je zelf aan de slag met een strategisch plan op 1 A4
  • Aan het einde van de workshop heb je een eerste aanzet van een OGSM gemaakt. Deze aanzet is een goede basis om binnen jouw organisatie verder uit te werken.

SPREKER

René Mol, adviseur en ondernemer

René Mol is een sociaal betrokken, daadkrachtige en resultaatgedreven adviseur, trainer en ondernemer. Hij geeft op deskundige wijze richting aan bestuurders, DGA’s en managementteams in de zorg, bij de overheid en binnen ondernemingen. Hij krijgt snel de essentie boven tafel, brengt structuur aan en vertaalt samen met het management de strategie naar uitvoerbare actieplannen die leiden tot concrete resultaten. Voor René staat een combinatie van resultaatgerichtheid en samenwerken in harmonie altijd centraal.

 

Datum
19/04/2019
Locatie
Stay Okay
Boslustweg 1
4624 RB Bergen op Zoom
Stay Okay
Boslustweg 1 ,
4624 RB Bergen op Zoom