Nieuws

Lees hier de laatste nieuwsberichten van Brabant Start.

 • 10 ideeën om de crisis te lijf te gaan en te bouwen aan je bedrijf voor de periode na de crisis

  10 ideeën om de crisis te lijf te gaan en te bouwen aan je bedrijf voor de periode na de crisis

  Farid Darkoui wil getroffen ondernemers een handje helpen door zijn kennis en expertise te delen op het gebied van ondernemerschap en het laten groeien van ondernemingen. Hij geeft je in deze video 10 concrete ideeën om de crisis te lijf te gaan en te bouwen aan jouw bedrijf voor de periode na de crisis. Bekijk de interessante en inspirerende video hier! 

 • 4 tips om tijdens de coronacrisis te werken aan je bedrijf

  Benieuwd hoe je op een nuttige manier kunt werken aan je bedrijf in tijden van corona? Dit is misschien wel hét moment om je vaardigheden aan te scherpen.

  Grote kans dat je liever had gewild dat de euro's met kruiwagens tegelijk binnenrolden. Nu veel branches door de coronacrisis met financiële problemen kampen, zit dat er waarschijnlijk even niet in.

  Dat betekent niet dat je bij de pakken neer moet gaan zitten. Je kunt deze tijd ontzettend nuttig besteden.

 • 'Alleen met een goed ecosysteem kunnen bedrijven verder groeien'

  'Alleen met een goed ecosysteem kunnen bedrijven verder groeien'

  ‘Het is goed dat startersorganisaties samenwerken. Want startende ondernemers hebben een ecosysteem nodig, waar zij terecht kunnen met vragen.’ Het zijn woorden van Daan Weddepohl, oprichter van Peerby. Deze start-up ondernemer benadrukte tijdens ‘Brabant Start inspires’ in De Tussentijd in Breda nog maar eens het belang van een sterk ecosysteem voor startende ondernemers.

 • Brabant Start reikt vouchers uit aan startersorganisaties

  Brabant Start reikt vouchers uit aan startersorganisaties

  De startersorganisaties Startersnetwerk Meierijstad, Helmond Start, Agency for Ambition uit Eindhoven en Misfits uit Uden hebben tijdens Brabant Start Inspires in Breda allemaal een voucher ter waarde van 15.000 euro ontvangen. “Met de vouchers bieden we deze vier startersinitiatieven de kans om zich in de komende jaren verder te ontwikkelen”, zegt voorzitter Ria Hilhorst van Brabant Start. 

 • Brabant Start: Finding the next stars!

  Brabant Start: Finding the next stars!

  Het is belangrijk om te investeren starters. Door in de breedte te investeren kan het toptalent van morgen gevonden worden. 
  In onderstaande filmpje laten we je zien waarom. 

   

 • Wat heeft Eindhoven starters te bieden?

  Wat heeft Eindhoven starters te bieden?

  Een lekkend dak repareer je als de zon schijnt. Om dezelfde reden investeer je juist tijdens een hoogconjunctuur in versterking van de economische structuur. Bijvoorbeeld in het klimaat voor starters. Hoe meer starters, hoe vitaler de economie. Hoe zit dat in Eindhoven? Wat heeft die stad starters te bieden? Op 3 juni 2019 bracht Brabant Start in het Microlab in Eindhoven een aantal stakeholders samen om aan elkaar te snuffelen en te speuren naar leemtes en overlap in het aanbod.

 • Community biedt jonge ondernemers mogelijkheid om te leren van elkaar

  Community biedt jonge ondernemers mogelijkheid om te leren van elkaar

  Waar traditionele bedrijven nog vaak streven naar maximale winstgevendheid, geloven veel jonge ondernemers steeds meer in de kracht van netwerken en samenwerking. Startende ondernemers Daan van Oploo en Jeffrey Goossens van YHEP! Media hebben daarom samen met business developer Bart Hermsen van OndernemersLift+ het initiatief genomen om een community te gaan bouwen voor jonge starters die actief zijn in media, content en branding.

 • ‘Startersorganisaties willen van elkaar leren’

  ‘Startersorganisaties willen van elkaar leren’

  Het is positief gesteld met het startersklimaat in Brabant, maar in een aantal regio’s is zeker nog ruimte voor verbetering. Dat is één van de belangrijkste constateringen bij het Brabant Start Symposium dat op 1 oktober is gehouden in het nieuwe Station88 in Tilburg.

 • StartersCentra West-Brabant in woord en beeld

  StartersCentra West-Brabant in woord en beeld

  De StartersCentra West-Brabant presenteren het jaarverslag 2017. Het jaarverslag geeft in woord en beeld de ontwikkelingen en resultaten over 2017 weer, zowel kwantitatief als kwalitatief. Ondernemers en partners delen hun unieke verhaal. En er is er aandacht voor specifieke projecten zoals de Retail Academie en huisvestigingsprojecten waaronder Innovitapark en Workhouse.

 • Resultaten belactie Brabant Start

  Resultaten belactie Brabant Start

  De afgelopen periode heeft Brabant Start bijna 20 startersorganisaties telefonisch benaderd met de vraag om onder andere input te geven bij de vraag: 'Waar kan Brabant Start jullie de komende 2 jaar nog bij helpen?"
  Naar aanleiding van de gegeven input heeft Brabant Start haar drie speerpunten verder aangescherpt.

 • ‘Ideeën voor bijeenkomsten ontstaan vaak spontaan’

  ‘Ideeën voor bijeenkomsten ontstaan vaak spontaan’

  Ondernemers lopen met hun bedrijf vaak tegen ongeveer dezelfde vragen over bepaalde thema’s aan. OndernemersLift+ organiseert daarom regelmatig netwerkbijeenkomsten en workshops om ondernemers te informeren over bepaalde onderwerpen. ‘Hoe kan ik startende ondernemers helpen? Die vraag zit altijd in mijn achterhoofd’, zegt Marjolein Rojo, teamleider Starterscentrum bij OndernemersLift+.

 • Inspiratieverhaal: ‘Ons belangrijkste doel is om partijen te verbinden’

  Inspiratieverhaal: ‘Ons belangrijkste doel is om partijen te verbinden’

  StartersCentra West-Brabant richt zich sinds 2009 op het ondersteunen en begeleiden starters in de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Woensdrecht, Steenbergen en omgeving. Doel van deze activiteiten is om meer mensen een eigen onderneming te laten starten en deze tot een succes te maken. Koen Oosterwaal, projectleider Brabantse Wal bij StartersCentra West-Brabant, legt uit hoe de organisatie hierbij te werk gaat.

 • Iedere startende ondernemer verdient vakkundige ondersteuning

  Iedere startende ondernemer verdient vakkundige ondersteuning

  De regio Eindhoven staat wereldwijd bekend om zijn innovatieve hightech bedrijven. Maar daarnaast telt deze regio ook veel reguliere bedrijven die niet actief zijn in de technologie. Tot voor kort was onduidelijk waar deze ondernemers zoal terecht konden met hun vragen. Daarom heeft bedrijfskunde MER-student Mathijs Leenen van Fontys Hogescholen, in opdracht van de gemeente Eindhoven en Kamer van Koophandel, onderzoek gedaan naar startersorganisaties zonder winstoogmerk in Zuidoost-Brabant.

  Mathijs presenteerde zijn onderzoek tijdens het event ‘Ontmoeten, elkaar vinden en verbinden’ bij de Kamer van Koophandel in Eindhoven. Dit event werd georganiseerd door gemeente Eindhoven, Brabant Start en MKB Doorstart, in samenwerking met Kamer van Koophandel, Zelfstandigenloket Eindhoven en Provincie Noord-Brabant. “In totaal zijn er in de regio Eindhoven zo’n twintig initiatieven zonder winstoogmerk actief, waar startende ondernemers met het grootste deel van hun vragen terecht kunnen”, aldus Leenen. “Het doorverwijzen van de juiste vraag naar het juiste initiatief zorgt ervoor dat ook deze starters geholpen worden.”

 • Digitale tools bieden starters een steun in de rug

  Naast persoonlijke contacten met starters maken startersorganisaties steeds meer gebruik van digitale tools om beginnende ondernemers te helpen en ondersteunen. Tijdens de kennisworkshop 'Help je klanten met digitale tools' van Brabant Start in Veghel gaven diverse professionals op 10 mei uitleg over de mogelijkheden en toepassingen van digitale tools.

  Eén van de organisaties die doelbewust heeft gekozen voor 'digital first' is de Kamer van Koophandel (KvK). 'In 2012 hebben wij vanuit de overheid de opdracht gekregen om landelijk één organisatie te vormen', vertelt Gé Gijsen, e-adviseur ondernemersondersteuning bij KvK Nederland. 'Tot die tijd hadden wij een groot aantal regionale afdelingen. Inmiddels telt de KvK nog vijf fysieke ondernemerspleinen in vijf regio's. Daarnaast bieden we een groot aantal diensten en informatie digitaal aan.

 • ‘Ondernemerscafé behandelt praktische problemen van startende ondernemers’

  ‘Ondernemerscafé behandelt praktische problemen van startende ondernemers’

  De Ondernemerscafés die Startersmarktplaats Veghel-Uden-Schijndel drie keer per jaar houdt, zijn al enkele jaren erg succesvol. Tijdens deze informele bijeenkomsten, die toegankelijk zijn voor zowel startende als bestaande ondernemers, worden uiteenlopende onderwerpen besproken die interessant zijn voor (startende) ondernemers.

 • Goede begeleiding starters draagt bij aan economische groei

  Goede begeleiding starters draagt bij aan economische groei

  Hoe wordt een starter een groeiondernemer? Dat was één van de vragen die aan bod kwam tijdens de bijeenkomst ‘Samen voor starters in West-Brabant’ op 23 november georganiseerd door Brabant Start. Tientallen vertegenwoordigers van gemeenten en startersinitiatieven leverden allemaal een bijdrage aan deze bijeenkomst in het kantoor van Rabobank West-Brabant Noord in Etten-Leur.