Missie en Visie

Brabant wil in de komende jaren uitgroeien tot dé startersprovincie bij uitstek. Startende ondernemers leveren een belangrijke bijdrage aan de Brabantse economie en genereren relatief veel werkgelegenheid. Maar jonge bedrijven zijn ook kwetsbaar en hebben regelmatig behoefte aan ondersteuning. Uit onderzoek blijkt dat de slagingskans van starters bij adequate begeleiding stijgt van 50 naar 90 procent. Diverse organisaties in Brabant zijn op lokaal en regionaal niveau al bezig met de begeleiding van starters, maar tot nu toe werken zij nauwelijks samen.

Brabant Start stimuleert de samenwerking tussen de verschillende startersinitiatieven en deelt de kennis en ervaringen van lokale en regionale partijen. Het doel van deze samenwerking is om een voedingsbodem te creëren waarin de overlevingskansen van startende ondernemingen groter worden en meer starters tot bloei kunnen komen.

Brabant Start is een initiatief van de Kamer van Koophandel, OndernemersLift+, gemeente Breda, gemeente Eindhoven, gemeente Tilburg, Starterscollectief Sint Oedenrode, OndernemersAdviesPunt ZZP, Starterscentra West-Brabant en FNV en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant.