Avans Ondernemers Centrum / Avans Hogeschool

Het Avans Ondernemerscentrum legt verbindingen. Tussen bedrijfsleven en onderwijs. En tussen instellingen en onderwijs. Voor alle vragen op het gebied van ondernemerschap. Wij vertalen deze vragen naar oplossingen. Dat doen onze studenten tijdens stages, opdrachten en afstudeeronderzoeken. En docenten, lectoren en kenniskringleden vanuit hun expertise.

Wij pakken vraagstukken van bedrijven/organisaties zo veel mogelijk interdisciplinair aan. Begeleiden ondernemers, onderzoekers, lectoren, docenten en studenten bij het uitwerken van een idee naar een product of dienst. En onderzoeken de technische en economische haalbaarheid. Ook ondersteunen we ondernemers bij het opzetten van een eigen bedrijf. Stel uw vraag via het Kennisloket en het Avans Ondernemerscentrum zorgt voor de juiste intake, diagnose en matching.

Werkwijze

Het loket is de toegangspoort voor bedrijven en instellingen. En de intermediair tussen het hoger beroepsonderwijs en organisaties. Profit, non-profit én overheid. Midden- en kleinbedrijf én zelfstandig ondernemers. Ook startende ondernemers kunnen met hun vragen bij ons terecht. Hoe werkt het? U stelt een vraag aan het loket. Wij nemen uw vraag in behandeling en bekijken welke ondersteuning het beste bij u past. U wilt bijvoorbeeld begeleiding bij het opstellen van uw businessplan. Ondersteuning bij uw HRM-beleid. Optimaal gebruik maken van social media. Een bouwkundig ontwerp laten uitvoeren. Of studenten onderzoek laten doen naar de naamsbekendheid van uw organisatie. Afhankelijk van de vraag wordt een intakegesprek ingepland en de mogelijkheden binnen Avans besproken. Het betreft alle locaties van Avans Hogeschool: Breda, Tilburg en Den Bosch. De opdrachtgever wordt gekoppeld aan de juiste contactpersoon/personen binnen Avans Hogeschool. Als het gaat om een innovatieve opdracht hanteren we een aantal fasen, scouten, screenen, business case en exploitatie. Gebruik van een escan en een fit en viability check. Via drie valorisatie vormen: maatschappelijke, economische en circulaire valorisatie. Er is geen eigen bijdrage.