Kamer van Koophandel

Jaarlijks starten zo’n 150.000 mensen met een onderneming. De KvK geeft veel informatie over start via haar website en via ondernemersplein.nl. Wekelijks wordt in Eindhoven het seminar “Starten van een onderneming’” gegeven. Op www.ondernemersplein.nl/onlineleren zijn vele filmpjes over ondernemerschap te bekijken. Daarnaast wordt er een Startersmagazine uitgegeven en vindt jaarlijks de Startersdag plaats. Belangrijk is ook de telefonische vraagbaakfunctie (088-5851585) waar je als (startende) ondernemer gebruik van kunt maken. Voor starters met groeiambitie zijn aanvullende diensten beschikbaar. Naast start kunnen ondernemers ook bij de KvK terecht op het gebied van internationalisering, vernieuwing en financiering (financieringsdesk: 0800-1014) en (big) data-toepassingen.

Werkwijze

De werkwijze van de KvK is click, call, face. Informatie, producten en diensten worden zoveel mogelijk digitaal aangeboden via kvk.nl en via ondernemersplein.nl. Daarnaast kunnen bedrijven vragen stellen via het centrale telefoonnummer (088-5851585). Voor financieringsvragen is er een speciaal telefoonnummer (0800-1014). Voor fysieke bijeenkomsten kunnen ondernemers zich via de website inschrijven. Een starter moet zich inschrijven in het Handelsregister op één van onze kantoren.

Veel informatie en diensten zijn gratis (internet, webinars, telefonische ondersteuning). Voor seminars, workshops (meestal € 50) en voor informatie uit het Handelsregister, voor data-opdrachten (maatwerk), etc. bestaan verschillende tarieven.