Werkplaats Breda

HOE WERKT WERKPLAATS BREDA?
MKB-ers hebben behoefte aan flexibilisering van arbeid, willen hun steentje bijdragen aan de betekenis economie én willen bouwen op duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Sociaal ondernemerschap van Werkplaats Breda speelt hier naadloos op in.

De werkplaats werkt aan het ontwikkelen van bedrijven en mensen. Het uitgangspunt is de ontwikkeling die de deelnemer wil doormaken. We starten daarom met gesprekken over wensen, ambities en competenties. We zijn geïnteresseerd in waar iemand goed in is. Mocht een deelnemer hier onvoldoende zicht op hebben, dan zorgen we eerst voor inzicht. Vervolgens maken we een plan hoe we competenties kunnen verbeteren en doelen kunnen realiseren. Bijvoorbeeld; een deelnemer heeft een ziekte waardoor haar energie snel op is en zij even bij moet tanken. Haar competenties liggen op grafisch terrein en online marketing. Zij is in staat een boodschap van een bedrijf op te pikken en te vertalen naar een digitale campagne. We ontwikkelen samen met de deelnemer een zogenaamde propositie, bepalen doelgroepen en benaderen tenslotte de markt. Bij voldoende opdrachten treedt de deelnemer in dienst bij de Werkplaats!

NIEUWE KANSEN CREËREN
Werkplaats Breda is een nieuw sociaal ondernemersplatform voor het MKB. De belemmeringen voor een MKB-er om te groeien wil Werkplaats Breda zoveel mogelijk weg nemen door talent, dat een duwtje in de rug nodig heeft, op een flexibele manier te ontsluiten. Er ontstaan met deze aanpak kansen voor diverse doelgroepen, zoals beschikbare ondernemende professionals, jonge werkzoekenden en studenten die net van school komen. Door het koppelen van beschikbaar talent aan projecten, flexibele en/of parttime inzetbaarheid geven we met elkaar het MKB een boost.

ONTWIKKELING VAN MENS EN BEDRIJF
Werkplaats Breda werkt aan het ontwikkelen van mensen en bedrijven. Het uitgangspunt is de ontwikkeling die de deelnemer wil doormaken. We starten daarom met gesprekken over wensen, ambities en competenties. We zijn geïnteresseerd in waar iemand goed in is. Mocht een deelnemer hier onvoldoende zicht op hebben, dan zorgen we eerst voor inzicht. Vervolgens maken we een plan hoe we competenties kunnen verbeteren en doelen kunnen realiseren.